Фогероа зауставила Николићеву

Фогероа зауставила Николићеву

Љубитељи џудоа у Србији током наредних седам дана помно прате дешавања у светској престоници џудоа Бакуу. Српска узданица првог такмичарског дана била је Милица Николић петопласирана на Светској ранг листи у конкуренцији до 48 килограма. На жалост бронзана са овогодишњег Европског првенства у Тел Авиву заустављена је у другом колу у дуелу са старом ривалком Јулијом Фигероа (Шпанија).

Николићева као један од носилаца чекала је бољу из меча Гулкадер Сентурк Јулија Фигароа. Меч из Бакуа на жалост био је реприза финала Медитеранских игара у коме је такође тријумфовала Фигероа. Ипак треба истаћи да је Николићева дикторала темпо током регуарног дела трајања меча као и у голден скору. Ипак у петом минутку продужетка Фигероа постиже поен.

-Било је грешака током меча. На томе треба радити у наредном периоду. Сасвим сигурно да нисам очекивала овакав развој ситуације- рекла је Милица Николић.

Тренер српске шампионке Андрија Ђуришић, протекле сезоне на СП у Будимпешти, са Николићевом је био на корак од медаље.

-Наравно да нисмо задовољни оваквим развојем ситуације. Ово је било за нас највеће такмичење у овој години. Сада треба видети где су грешке јер иако је Светско првенство, ово је једно од такмчења у години. План је да до краја године дођемо до трећег места светске ранг листе. Ништа није немогуће јер смо то доказали у периоду који је за нама- истакао је Андрија Ђуришић.

Другог такмичарског дана боје Србије браниће Страхиња Бунчић у категорији до 66 килограма. Ова мушка тежинска је традиционално једна од најпопуњенијих и чак 75 бораца надметаће се за титулу најсупешнијег. За Бунчића је ово друго учешће на планетарној џудо смотри.

-Светско првенство је заиста импресивно такмичење и част и обавеза је бранити боје Србије. Вољом жреба очекује ме Белорус Дмитрј Минкоу. Ни један меч неће бити лак јер су буквално сви одлични борци истакао је Страхиња Бунчић.

Уз Страхињу Бунчића који ће на борилиште изаћи другог такмичарског дана, тим Србије у суботу представљаће Јована Рогић ( до) 57 кг освајач злата на Гран слему и тренутно 25 на Светској ранг листи.

Тим Србије представљају Немања Мајдов (до 90 кг), бранилац титуле из Будимпеште 2017 и Александар Кукољ, који је у истој категорији водећи на светској ранг листи. Они ће се на татамију појавити у понедељак 24. септембра. У овој категорији очекује се паклена конкуренција јер ће чак 75 бораца конкурисати за медаље у њиховој категорији!

Сличне вести
Последње вести