Џудо Савез Србије потписао уговор са Винаријом Чока

Џудо Савез Србије потписао уговор са Винаријом Чока

Трофејна српска џудо породица добила је новог члана спонзорског пула. Потписивањем уговора између Ивана Тодорова, председника Џудо савеза Србије и Драгана Симовића првог човека “Чоке” пред бројним представницима седме силе у седишту у националне федерације у Страхињића бана 73 а, озваничена је сарадња.

-Велику захвалност дугујемо Драгану Симовићу и компанији на чијем је челу. Винарији "Чока" захваљујем што је препознала Џудо савез као успешну организацију, са сјајним резултатима, које постиже у континуитету. Уједно, Џудо савез је и организатор Светског купа за сениоре сваке године. Уверен сам да ћемо у наредном периоду организовати и Европско првенствоза неку од узрастних категорија. Данас смо добили једног партнера, који је препознао значај џудоа, резултате и изузетно добру организацију - рекао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Тодоров је подсетио да је нови партнер српске џудо организације и у претходном периоду био ангажован у спорту.

- Рекао бих да је ово сусрет успешних. Имамо одличне резултате, европског и светског првака. Зна се, са друге стране, шта „Чока“ представља на тржишту вина. Управо зато било је, некако логично, да се удружимо, на обострано задовољство- истакао је Иван Тодоров.ж

Драган Симовић први човек Винарије Чока био је истог мишљења:

- Захваљујем господину Тодорову на лепим речима. Задовољство ми је што ће наша компанија, Винарија "Чока", наредних година, корачати руку под руку са Џудо савезом Србије. Веома ми је драго што Џудо савез последњих година постиже добре резултате. Сведоци смо да се са свих великих такмичења, обично враћају са медаљама. Осим тих спортских резултата, препознали смо и једну веома озбиљну организацију. Винарија "Чока" је у прошлости имала, да кажемо, друштвену свест, да осим што се бави својим основним бизнисом - производњом вина и пласманом тих вина у Србији, Европи и шире, никада не заборавља да се налази на територији Србије и зато се умеша у спорт или неке друштвене активности. Тако ће бити и у будућности. Нисмо погрешили и верујем да ћемо заједно бити још бољи.

После потписивања уговора Иван Тодоров је још једном подвукао да српски џудисти великим корацима корачају ка Токију 2020.

-Наша Милица Николић заслужује честитке за сребро освојено у четвртак на Грен слему у Абу Дабију, у конкуренцији до 48 килограма. Освајањем другог места, Милица ће се на светској ранг-листи са петог сигурно попети за два места и биће трећа. На истом такмичењу Србију је представљала Јована Рогић, која је 14. на листи до 57 килограма. Њих две заједно са Кукољем и Мајдовим, који су први односно други на Светској ранг листи, у конкуренцији до 90 килограма, представљају врхунски квалитет који ће нам доносити још радости.Данас у Абу Дабију очекујемо и добар наступ нашег Кукоља.

Џудо савез Србије и ове године ће учествовати у обележавању Светског дана џудоа. Поводом 28. октобра, који обележавају сви џудисти и љубитељи нашег олимпијског борилачког спорта, биће организовано Првенство Србије за пионире.

- У свету нашег спорта 28. октобар је велики дан. Сви заједно обележавамо дан рођења Џигоро Кана, оснивача модерног џудоа. Данас Светска џудо породица броји чак 202 чланице и преко 20 милиона активних такмичара што довољно говори. Данас смо добили једног партнера, који је препознао значај џудоа, резултате и изузетно добру организацију. Следеће недеље потписаћемо још два уговора - "пулл" спонзора за пројекат "Токио 2020" попуњавамо. Наш приоритет у овом тренутку јесте да обезбедимо средства да наши спортисти максимално спремни оду на Олимпијске игре 2020. Наравно, развојни програми кадета и јуниора, који ћемо спремати за 2024. годину. На Олимпијске игре одлази 22 најбољих на светској ранг-листи, тако бисмо на данашњи дан имали четворо спортиста који би бранили боје наше земље у Токију –закључио је Иван Тодоров. 

Сличне вести
Последње вести