Џудо клуб најбољи у СД Црвена звезда Перишићева и Јочић лауреати

Џудо клуб најбољи у СД Црвена звезда Перишићева и Јочић лауреати

 Џудисти Црвене звезде овогодишњи су добитници награде за најбољи клуб у оквиру СД Црвена звезда која се традиционално додељују сваког 4. марта на наш рођендан. Престижна признања за најбољу такмичарку и најбољег тренера такође су припала нашем клубу односно Марици Перишић и Владимиру Јовичићу.

 Традиционално сваког 4. марта када је сада већ давне 1945. године, пре тачно 78 година основано је Спортско друштво Црвена звезда, Звездаши се окупљају да прославе овај важан дан. Седамдесет и осам година касније прослављени спортисти, легенде Црвене звезде, руководиоци, садашњи првотимци, будуће звезде окупили су се у Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону “Рајко Митић” на обележавању још једног рођендана, под слоганом “78 година борова и јела”.

 Нашу традиционалну прославу рођендана почели смо интонирањем химне Црвене звезде, након чега је одата почаст преминулим спортистима и радницима Црвене звезде који су у протеклих годину дана преминули.

 У години за нама спортисти Црвене звезде су бележили сјајне резултате. И поред бројних проблема, нови пехари и нове медаље су се нашле у трофејним витринама наших клубова. Клубови СД Црвена звезда су у 2022. години освојили 52 екипна трофеја, 26 пехара у сениорској конкуренцији и 26 титула у млађим категоријама. Наши спортисти су освајали медаље на најзначајнијим светским и европским такмичењима.

 У оквиру обележавања 78. рођендана, 34 клуба наше црвено-беле породице засадили су у Парку пријатељства у Београду борове и јеле као знак подршке садашњим и будућим генерацијама, да наставимо да растемо заједно. Прикзан је видео на којем се видело како је то изгледало на Ушћу, као и у још 44 града у Србији, Републици Српској, Црној Гори и Словенији, градова који су учествовали у Звездином каравану.

  Након тога звездаше је поздравио Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

 – Наша Црвена звезда, иако данас има 78 година, никада није била млађа, лепша и здравија. Морам да нагласим да сам поносан на све резултате које смо остварили у прошлој години, иако нас величина Црвене звезде увек тера на самокритичност, са жељом да будемо бољи и успешнији него што смо били јуче. Посебно ме радује јединство које смо показали у претходном периоду када смо се радовали успесима и туговали у неуспесима. Наравно, много више је било успеха, али нас величина Звезде обавезује да будемо још успешнији. Као председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда, желим да вам честитам на резултатима и пожелим много радости, здравља, среће, вама и вашим клубовима. Срећан рођендан Звездо – рекао је Звездан Терзић.

 На обележевању 78-годишњице по 58. пут су изабрани најбољи спортисти и клубови СД Црвена звезда у протеклој години.

Кренуло се од најмлађих, па је за најбољег пионира награду примио картинг возач Давид Матлак од Дарка Милуновића, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу пионирку проглашена је кошаркашица Кристина Рађеновић, а награду је примила од Милана Баштинца, члана УО СД Црвена звезда. Најбољи пионирски клуб у протеклој години био је Веслачки клуб Црвена звезда, а награду у име клуба примио је непоражени дубл скул, Филип Миливојевић и Лука Маричић од Марка Јевтовића, члана УО СД Црвена звезда.

 Најбољи кадет у претходној години био је фудбалер Андрија Максимовић, који је награду примио из руку Марка Петровића, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу кадеткињу Црвене звезде проглашена је рвачица Маша Перовић, а награду је у њено име примио њен брат и Звездин рвач Милош Перовић од Давора Штефанека, председника Спортског савеза Србије и тренера наших рвача. Ватерполисткиње Црвене звезде добиле су награду за најбољи кадетски клуб. Награду је у име клуба примила капитенка Милица Зелић из руку Ане Аврамовић, потпредседнице Скупштине СД Црвена звезда.

 Атлетичар Богдан Видојковић добио је признање за најбољег јуниора. Награду је примио од Драшка Марковића, члана УО СД Црвена звезда. Најбоља јуниорка Црвене звезде у протеклој години била је каратисткиња Емилија Антанасијевић која је добила признање од Михајла Срдића, председника Надзорног одбора СД Црвена звезда. Атлетичари Црвене звезде добитници су награде за најбољи јуниорски клуб. У име клуба признање је примио Младен Гајић, генерални секретар клуба и вођа јуниорске екипе, од Ненада Перуничића, члана УО СД Црвена звезда.

 За најбољег тренера младих проглашен је тренер кошаркашица Црвене звезде Немања Планојевић, награду је примио из руку Александра Филиповића, тренера Звездиних ватерполиста, освајача Купа Србије.

 Фудбалер Страхиња Ераковић добитник је награде за најбољег млађег сениора. Награду је уручио Митар Мркела, потпредседник Скупштине СД Црвена звезда. За најбољу млађу сениорку проглашена је џудисткиња Марица Перишић. Наша шампионка Европе учествовала је на Првенству Србије, па је признање уместо ње примила кадетска шампионка Дуња Вукићевић, а признање је примила од Ивана Бошњака, потпредседника УО СД Црвена звезда.

 Признање „Црвено-бело срце“ припало је Фудбалском клубу. Признање у име Клуба је примила Јелена Тришовић, координатор друштвено-одговорних акција ФК Црвена звезда од Љубивоја Ршумовића, аутора химне Црвене звезде. Признaње за медијску личност године припала је песнику Љубивоју Ршумовићу који је награду примио од Светозара Мијаиловића, председника ФК Црвена звезда и члана УО СД Црвена звезда.

 Признање за пословног партнера године припала је компанији Телеком Србија. Награду у име компаније примио је Драшко Марковић, извршни директор за људске ресурсе, од Звездана Терзића, председника УО СД Црвена звезда и генералног директора ФК Црвена звезда.

 Специјално признање нашег Спортског друштва припало је Вељку Ћуку, мачеваоцу Црвене звезде који је остварио највећи успех у историји клуба освајањем златне медаље на Медитеранским играма. Признање му је уручила Светлана Петронијевић, члан УО СД Црвена звезда.

 Специјално признање је припало и Кошаркашком клубу женском који је током 2022. године освојио све титуле у свим категоријама. Награду је примио Зоран Ковачић, спортски директор клуба од Дејана Стаматовића, потпредседника УО СД Црвена звезда.

 Одбојкашки клуб Црвена звезда добитник је Специјалног признања СД Црвена звезда. Одбојкашице су у протеклој години освојиле триплу круну, Куп Србије, Суперлигу Србије и Суперкуп Србије. У име Одбојкашког клуба признање је примила Ана Живојиновић, капитен женске екипе од Ивана Бошњака, потпредседника УО СД Црвена звезда.

 Кошаркаши Црвене звезде су и у 2022. години освојили све на домаћој сцени, Куп Радивоја Кораћа, АБА лигу и титулу шампиона Србије. У име клуба Специјално признање је примио Немања Васиљевић, директор Кошаркашког клуба од Зорана Аврамовића, генералног секретара СД Црвена звезда.

 Специјално признање Спортског друштва добио је и наш Фудбалски клуб. Црвено-бели фудбалери су у прошлој години освојили дуплу круну, титулу шампиона и национални Куп, а остварили су и највећи успех у последњих 30 година, пласманом у осмину финала једног европског такмичења. Признање у име клуба је добио Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда од Стојана Вујка, председника Скупштине СД Црвена звезда.

 Добитник Награде за животно дело је легендарни тенисер Слободан Живојиновић, а награду му је уручио Александар Боричић, председник Савета СД Црвена звезда, председник Европске одбојкашке конфедерације и добитник

Награде за животно дело 2009. године. Награда за животно дело припала је и кошаркашици Зорици Ђурковић, а признање је добила од Драгише Вучинића, легендарног кошаркаша Црвене звезде и прошлогодишњег лауреата.

И чувени фудбалер Душан Савић добио је Награду за животно дело. Популарном Дулету Савићу награду је уручио његов саиграч и четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон, који је ову награду добио 2018. године.

 Најбољи стручњак у нашем Спортском друштву у протеклој години је Владимир Јовичић, тренер црвено-белих џудиста, вицешампиона Европе и освајача титула шампиона Србије у обе сениорске конкуренције. Признање је примио од Ивана Тодорова, почасног председника СД Црвена звезда.

 Након тога уследиле су награде најбољим сениорима у протеклој години. За најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години проглашен је фудбалер Црвене звезде Александар Катаи. Награду је примио од Стојана Вујка, председника Скупштине СД Црвена звезда.

 Награду за најбољу спортисткињу добила је одбојкашица Бојана Дрча, која се налази у Санкт Петербургу и одакле се видео поруком обратила окупљенима. Признање је уместо Бојане примила њена мајка Снежана од Зорана Аврамовића, генералног секретара СД Црвена звезда.

 У протеклој години за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда је проглашен наш Џудо клуб. У име клуба пехар је примио Стојан Вујко, председник УО Џудо клуба Црвена звезда, а пехар је уручио Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда.

 На крају прославе присутнима се обратио Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда.

 – Велика ми је част и изузетно задовољство да пред свима вама на 78 рођендан примим овако значајно признање за најбољи клуб у оквиру Спортског друштва. Морам рећи да сам поносан што сам део црвено-беле породице. Као председник Скупштине СД Црвена звезда морам да кажем, шта значи бити Звездаш. Звездаш значи бити посвећен, радан, вредан, стремити ка највишим циљевима, ка победама… Али, са друге стране, када је тешко иза нас Звездаша је наша Звездашка породица. Зато је Црвена звезда више од спорта и зато је бити Звездаш филозофија живота. Живела Црвена звезда! Живела Србија! – истакао је Стојан Вујко.

 Уз звуке химне Спортског друштва Црвена звезда рођенданску торту исекли су лауреати, а уследило је и заједничко фотографисање свих награђених спортиста и клубова СД Црвена звезда.

Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести