Џудо клуб Црвена звезда друга на ЕЈУ ранг листи најбољих клубова

Џудо клуб Црвена звезда друга на ЕЈУ ранг листи најбољих клубова

Европска џудо унија објавила је ранг листу најбољих клубова на Старом континенту на којој Џудо клуб Црвена звезда заузима вицешампионску позицију!

Изузетни резултати и успеси нашег Џудо клуба последњих година допринели су популарности и развоју овог спорта у Србији, а нису остали незапажени и широј светској и европској спортској јавности. Наши џудисти су актуелни вицешампиони Европе, шампиони Србије и у мушкој и у женској конкуренцији, а џудоке Црвене звезде освајају најсјајнија одличја на светским и европским такмичењима.

Европска џудо унија објавила је ранг листу џудо клубова на којој је Црвена звезда на другом месту, одмах иза неприкосновене Јаваре из Неве (Русија). У обзир су узети резултати у последње четири године. Ова листа је изашла пред ново издање Лиге шампиона које се одржава 26. новембра у Горију у Грузији. Према овој ранг листи Црвена звезда ће бити први носиоц, пошто клубови из Русије због санкција неће учествовати на овом такмичењу.

Претходне године црвено-бели су освојили 2. место у Лиги шампиона и зарадили 1.400 бодова. Пандемија Ковида-19 зауставила је сва такмичења у 2020. години, а у 2019. Звезда је освојила 3. место (500 бодова) и у 2018. години такође 3. место у Лиги шампиона (250 бодова).

На тај начин бодовања Европске џудо уније Црвена звезда је освојила 2.150 бодова и 2. место, иза првопласиране Јаваре (3.050 бодова), а испред трећепласиране екипе Голден Гори из Грузије (1.675) и двоструког шампиона Европе из 2018. и 2019. године Спортинга из Лисабона који је заузео 4. место (1.500).

Сличне вести
Последње вести