Џудо федерације Белорусије и Србије потписале Меморандум о сарадњи

Џудо федерације Белорусије и Србије потписале Меморандум о сарадњи

У оквиру II Европских игара у Минску, у „Чижовској арени“, где се одржавају џудо такмичења, потписан је Меморандум о сарадњи између Џудо савеза Србије и Џудо савеза Белорусије.

Потписе на Меморандум о сарадњи ставили су Павел Јасеновски, председник Белоруске џудо федерације и Иван Тодоров, председника Џудо савеза Србије. Уз водеће људе националних савеза, потписе на документ ставили су и белоруски заменик министра за спорт и туризам Александар Барауља и председник Европске џудо уније Сергеј Соловеичик.

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије овом приликом честитао је заменику министра за спорт Белорусије, Александру Барауљи на одличној организацији највећег спортског такмичења у овој години.

-Два пријатељска Савеза су потписивањем Меморандума озваничили одличну сарадњу, као сто и наше земље имају изузетне дипломатске односе а наши председници господин Вучић и господин Лукашенко искрено пријатељство. У оквиру ове сарадње прва акција биће долазак Виталија Песњака, мастера спорта Белорусије и првака света у џудоу у Србију рекао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије. Александар Барауља сматра да ц́е потписивање Меморандума додатно продубити сарадњу између Белорусије и Србије: - Наше земље имају топле и пријатељске односе, тако да смо задовољни што се сада ове везе остварују и на нивоу џудо федерација. Овај документ ц́е ојачати размену спортских делегација између Белорусије и Србије. Ми ц́емо се потрудити да српски џудисти дођу у Белорусију. Надам се да ц́е заједнички рад омогуц́ити спортистима две државе да достигну још виши ниво сарадње. Председник Европске џудо уније, Сергеј Соловејчик, истакао је да је задатак организације да ојача везе између педесет једне чланице џудо федерације, тако да ц́е од закључивања меморандума о сарадњи између Белорусије и Србије имати користи сви европски џудо савези: - Имамо много занимљивих програма који се односе и на врхунски ниво али и на масовне џудо акције и популаризацију. Све те програме развијамо у свакој од педесет једне земље чланица џудо уније, тако да је лепо када се две федерације самостално договоре да раде заједно. То ц́е помоц́и у развоју дечијег спорта и повец́ати ниво квалитета рада тренера. Мислим да ц́е се ова сарадња наставити за још много година које долазе.

Сличне вести
Последње вести