Џудисти Звезде прославили титулу Суперлиге

Џудисти Звезде прославили титулу Суперлиге

Шампионски пехар Суперлиге Србије је у богатој ризници џудиста Црвена звезде у Љутице Богдана. Тријумф у најјачем домаћем клупском такмичењу био је и повод да црвено бели у Звездином прес центру у присуству седме силе прославе велики успех.

Џудисти Црвене звезде доминирали су током читаве Суперлиге. Без изгубљеног меча ушли су у финале где су буквално почистили комшије са Топчидерског брда, екипу Партизана.

- Велика ми је част и задовољство да вас поново поздравим у кући шампиона. Оно што смо успели да постигнемо овог викенда у Шумицама, чекали смо преко 15 година. Титула је практично круна свега што смо радили у претходном периоду. Трофеј освојен без изгубљеног меча 2 500 гледалаца је пре свега велики догађај за џудо. Ово је уједно круна сазревања нашег младог тима. Од ових момака и девојака имамо велика очекивања у наредном периоду. Честитам и свим клубовима са којима смо се борили у Суперлиги као и нашим комшијама и вечитим ривалима екипи Партизана- истакао је Иван Бошњак председник Скупштине ЏК Црвена звезда.

За шампионски тим нема предаха. За мање од три недеље очекује их нови испит, учешће у Лиги шампиона Европе.

-Џудо клуб Црвена звезда биће домаћин Европског клупског првенства -Лиге шампиона у дворани Александар Николић, 17.децембра ове године. Очекујемо доста посетилаца, и од наше Звезде да настави оно што је радила целе године, да освоји титулу. Наравно сви заједно смо уз наше момке да их бодримо до трона - рекао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Бојан Дошен како и доличи капитену, убедљивом победом у дуелу са Урошем Ненковићем запечатио је победу Црвене звезде над Партизаном.

-Сада се већ традиционално окупљамо овде у Звезди како би прославили успехе наших такмичара, наше Звезде. Утисци су фантастични, јер је трофеј освојен у Суперлиги круна сезоне. Уверен сам да ћемо се и после Лиге шампиона поново окупити да прославимо -истакао је Бојан Дошен. 

Сличне вести
Последње вести