Џудисти Звезде одбранили титулу Суперлиге Србије

Џудисти Звезде одбранили титулу Суперлиге Србије

Џудисти Црвене звезде у великом финалу Суперлиге Србије са нишким Кинезисом славили су 4:1 чиме су још једном показали да су неприкосновени на домаћој такмичарској сцени.

Наша екипа у саставу Михаил Морохоев, Страхиња Бунчић, Матеја Стошић, Александар Рајчић, Милан Бунчић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, капитен Бојан Дошен, Илија Бунчић, Стефан Живковић, Милан Николић, Јован Вулин, Стефан Грујичић, Димитрије Јовић, Душко Стричевић, Војин Тањевић, Вук Боговац, Петар Ћирковић, Филип Живојиновић, Вукашин Гачић и Жељко Шипчић предвођени тренерима Николом Николићем, Љубишом Мајдовим и Александром Трпковићем доминирали су и ове годинена борилишту Спортског центра Шумице, одбранивши титулу шампиона Суперлиге, освојену минуле сезоне.

Звездина екипа доминантно је дошла до великог финала. У првом мечу у групи савладали су џудисте Борца из Новог сада 5:0. Пролетер из Зрењанина победили су у другом мечу 5:0 чиме су се пласирали у четвртфинале. Одличан тим Славије није имао решење за расположене џудисте Звезде који су опет славили и то резултатом 4:1. У полуфиналу црвено бели тим савладао је Омладинац изузетно мотивисану екипу изСтепановићева 5:0. У великом финалу црвено бели су били бољи од одличног тима Кинезиса из Ниша.

-Сјајна година за Џудо клуб Црвена Звезда јер смо и у овој 2019. били доминантни, обележили смо и ову сезону црвено белом бојом. Одбранили смо титулу у Суперлиги Србије, наше девојке су такође други пут у низу шампионке Екипног првенства Србије чиме смо још једном објединили дуплу круну. Уз домаћу клупску сцену, ту је и бронза у Лиги шампиона и то већ другу сезону у низу. Сјајна година за Џудо клуб, али и за цело Спортско друштво Црвена звезда. Идемо на више циљеве јер 2020. је олимпијска година желимо злато и са Олимпијских игара. Када је Лига шампиона у питању, такође желимо да подигнемо лествицу што значи да идемо на сребро а можда и злато истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена Звезда.

Одличан тим Кинезиса из Ниша овогодишњи је учесник Лиге Европе који чине врхунски такмичари а који су I ове сезоне предводили одлични тренери Никола Милошевић и Немања Станковић.

-Ово је друга година да губимо од шампиона. Минуле сезоне у полуфиналу, док смо сада снаге одмерили у борби за злато. Дали смо све од себе, екипа се борила максимално. Честитамо Звезди, били су бољи. Ми се враћамо у салу и следеће године обећавамо бићемо још бољи. Следеће сезоне је иде прво репрезентативна сезона, па све остало. Учествоваћемо и у Лиги Европе исто као и ове – рекао је Немања Станковић, тренер ДК Кинезис.

Велико изненађење у Суперлиги Србије ове сезоне направила је екипа Омладинца из Степановићева која је освојила бронзу док се другом бронзом окитила Славија из Новог Сада.

Финале

Црвена звезда –Кинезис 4:1

до 66 кг Михаил Морохоев –Стефан Мирковић 0:10, до 73 кг Страхиња Бунчић- Андрија Миленковић 10: 0, до 81 кг: Стефан Мајдов –Милан Михајловић 10:0, Дмитри Герасименко –Мирољуб Ивезић 1:0, Бојан Дошен -Никола Јеремић 10:0

Борба за бронзу Омладинац (Степановићево ) –Борац (Нови Сад) 3:2, Славија (Нови Сад)-ОЏК Београд 4:1. 

Сличне вести
Последње вести