Црвена звезда у осам у Златној лиги

Црвена звезда у осам у Златној лиги

Џудисти Црвене звезде ову годину завршили су међу осам најбољих екипа, учешћем на такмичењу Златна лига у Бечу. Црвено бели у саставу Марко Вукићевић и Илија Цигановић ( до 66 кг), Ентони Зинг, Страхиња Бунчић ( до 73 кг), Стефан Мајдов, Бојан Дошен ( до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов ( до 90 кг), Абдулло Тангриев ( преко 90 кг ) дебитовали су на овом елитном клупском такмичењу које окупља најбоље клубове у оквиру Европске џудо уније.

У првом колу вољом жреба џудисти Црвене звезде снаге су одмерили са немачким ТСВ Абенсбергом, који у ризници има и титулу европског клупског шампиона.

-Радили смо са екипом која с правом може сврстати међу најбоље на свету. Ипак иако је резултат био 4 :1 за Абенсберг треба истаћи да се у сваком мечу водила рововска борба. Марко Вукићевић у категорији до 66 килограма само на казну више изгубио је од Грузијца Зантараје, олимпијског шампиона. Дмитри Герасименко је победио одличног Марка Дентала. То је екипа чију стандардну поставу чине I Илијас Илијадис, џудо легенда и Лукаш Крпалек, светски шампион. Ипак желим да истакнем да су момци заиста дали максимум I да је сваки меч био отворен до краја -рекао је Андрија Ђуришић, спортски директор ЏК Црвена Звезда.

У дуелу финала репасажа противници Црвеној звезди били су домаћи џудисти, екипа Галакси тајгерса. Победа у овом мечу црвено беле би одвела у борбу за медаљу.

-Изгубили смо 3: 2. Одлично смо отворили меч против домаћина. Марко Вукићевић је остварио прву победу против Мехингера. Одличан је био и Бојан Дошен који је ипоном довео резултат на 2:1 за нас. Ипак овога пута спортска срећа није нам била наклоњена јер се Герасименко у следећем дуелу повредио. После жреба наша очекивања су била да дођемо у борбу за медаљу. Ипак треба имати у виду да је ово је спорт и да нам се овога пута коцкице нису поклопиле .

Да подсетимо екипа Црвене звезде остварила је историјски резултат освајањем бронзаног одличја на Европском клупском првенству у децембру 2014 у холандском Хопдорфу. Резултат са овог такмичења омогућио је црвено белима да снаге одмере у Голден лиги овога викенда у Бечу.

-Свакако треба истаћи да је џудо пре свега спорт у коме нема лаких противника и мечева. Успех је сам по себи ући у осам најбољих тимова закључио је Андрија Ђуришић. 

Сличне вести
Последње вести