Црвена звезда у борби за бронзу у Голден Лиги

Црвена звезда у борби за бронзу у Голден Лиги

Жреб није био наклоњен Црвеној звезди. Већ у првом колу очекивао их је одличан тим Јањара Неве из Санкт Петерсбурга. Ипак црвено бели су водили ровоску борбу са екипом коју чине олимпијски, светски и европски шампиони. Мора се одати признање и младом Страхињи Бунчићу који је добро намучио у првом мечу до 66 килограма Михаила Пуљајева, Бунчић је константно имао иницијативу и успео је да овог врсног аса баци на јуко. До краја меча Пуљајев је са три јукоа однео прву победу за Јањара Неву. За другу Звездину плочу, Милана Бунчића ( до 73 кг) дуел Денисом Ијарчевим био је право ватрено крштење. Ијарчев представља за Русију оно што је у дивизији до 73 Јапанац Оно Сохеи. Ипак Милан Бунчић је успео да се носи са Русом и да до краја меча одржи нерешен резултат. Ипак искуство је у златном боду пресудило и Ијарчев решава борбу ипоном. Франк де Вит тренутно први на светској ранг листи у категорији до 81 килограма водио је рововску борбу са одличним Хасаном Алмурзајевим. Било је право уживање гледати борце светске класе у мечу у коме су одлучиле нијансе. Ипак овога пута спортска срећа била је наклоњена Русу. Звезда је у дуелу са Јањара Нењом рачунала и на светског број 1 Александра Кукоља коме је противник био изузетно неугодан Михаил Игољников. Дуел шампиона Европе из Подгорице и златног са Гран Прија у Хагу изгледа овога пута је више одговарао млађој џудоки што је била и четврта победа за руски тим. У супертешкој категорији Ренат Саидов остварио је још једну победу за Јањара Неву победом над Звездиним колосом Станиславом Бондаренком.

Звездини џудисти су се после првог ударца од руског тима одлично вратили и остварили фанстастичну победу над домаћим тимом ББСК Истанбул. Млади Страхиња Бунчић, коме је ово већ четврта сезона да учествује у европском лигашком надметању још једном је показао да је створен за велика дела. Турчина Синана Сандала у потпуности је прочитао и понетирао ипоном чиме је донео први поен Црвеној звезди. Уали Куржев ( до 73 кг) у другом дуелу одлично је бранио боје Црвене звезде. Мајсторски је водио меч и натерао Хасана Ваниоглуа на три казне чиме је забележио трећу победу за Црвену звезду. Франк де Вит одличан у дуелу са Илкером Гулдуреном. Захватом из кога није било изласка де Вит је запечатио и трећу победу за Црвену звезду. Одлични Александар Кукољ ( до 90 кг) реванширао се Михаелу Жганку који је појачао ББСК Истанбул за пораз на Светском првенству. Био је то дуел одличних у коме је надахнути Кукољ још једном показао зашто је број 1. Био је то и коначан резултат и четврта победа за Звезду. Бојан Дошен први пут у Анкари бранио је клупске боје у супертешкој категорији ни мање ни више већ са Лукашом Крпалеком олимпијским шампионом који је појачао ББСК. Крпалек је у овом дуелу остварио победу за свој тим и коначних 4:1. за Црвену звезду. 

Звездини џудисти у финалу репасажа снаге ће одмерити са Спортингом из Лисабона који су 2014 победили на Европском клупском првенству у Хопдпрфу у Холандији када су освојили бронзано одличје чиме су исписали још једну страницу блиставе српске спортске историје. 

Сличне вести
Последње вести