​Црвена звезда клупски вицешампион Европе

​Црвена звезда клупски вицешампион Европе

Црвена звезда је клупски вицешампион Европе. Историјски успех за црвено бели тим. У великом финалу   Европског клупског првенства у београдској хали Александар Николић, Звезда је изгубила у дуелу са руским Њу Стримом после велике и неизвесне борбе. 

Мало, само осам секунди је недостајало да Црвена звезда постане клупски шампион Европе у џудоу, Ипак, у дуелу одлуке Димитриј Герасименко се лавовски борио у дуелу са супертешкашом Русом Михаљином. Наш Дима од кога је руски колос тежи бар 30 килограма био је равноправан противник. Ипак Михаљин је успео да Њу Стриму донесе  круну најбољег на Старом континенту.

Први човек Џудо савеза Србије и једини кандидат на предстојећим изборима за председника Олимпијског комитета Србије,Иван Тодоровје био вома задовољан не само одличном организацијом такмичења већ и због историјског успеха српских клубова, новосадске Славије и Црвене звезде. 

-Драго ми је да смо као српска џудо федерација направили овако велико такмичење. Обећао сам да ће наши клубови, као и њихови такмичари бити препознати и признати у Европи, што се данас потврдило. Хтео бих да честитам Џудо клубу Славија из Новог Сада који је ушао у финале у женском такмичењу као и Црвеној звезди. Раковица и Кинезис из Ниша борили су се за бронзе и можемо бити поносни на резултате наших клубова. Поред 11 освојених европских медаља, ову годину можемо оценити као једну од најуспешнијих у српском џудоу. Наши клубови су традиционални учесници европских клупских купова. То су пре свега Раковица и Црвена звезда. Црвена звезда је била трећа 2014. године. Раковица је увек била близу медаље, као и сада.“ Изјавио је Иван Тодоров.

О квалитету Чак 18 тимова у мушкој и 14 у женској конкуренцији из 12 држава Старог континета одмерило је снаге у Београду на Европском клупском шампионату у џудоу. Изузетно квалитетно такмичење на којем смо имали прилику да видимо неколико олимпијских, европских и светских шампиона. Самим тим квалитет џудоа је био изузетно висок, јер им је наша престоница пружила шансу да сезону заврше “у стилу”. На нашу срећу, то је пошло за руком Црвеној звезди, али и Славији из Новог Сада у женској конкуренцији.

Многи би рекли да су пропуштене велике прилике, јер су српски клубови изгубили све борбе за медаље (у мечевима за трећеместо код мушкараца изгубили нишки Кинезис и београдска Раковица). Ипак, два вицешампиона Европе никако није лоше, већ за понос. Има времена и за злато, доћи ће и оно на ред.

Сличне вести
Последње вести