Звездини сениори одушевили навијаче: три злата, три сребра и бронза са Првенства Србије

Звездини сениори одушевили навијаче: три злата, три сребра и бронза са Првенства Србије

Звездини џудисти и овога пута су одушевили своје навијаче. Првенство државе за сениоре завршили су три златне, три сребрне и једном бронзаном медаљом.

Андреа Стојадинов ( до 48 кг) , Ања Обрадовић ( до 63 кг) и Страхиња Бунчић ( до 66 кг) тријумфовали су на овом Првенству Србије. Вицешампионским звањем окитили су се Матеја Стошић ( до 66 кг), Јован Нишкановић ( до 81 кг) иБојан Дошен ( до 100 кг) док је са бронзом око врата такмичење завршио Александар Рајчић ( до 73 кг). На корак до медаље били су Филип Јовановић и Ђорђе Миланов који су такмичење завршили на петој позицији у конкуренцији до 73 килограма.

Андреа Стојадинов још једном је потврдила квалитет и донела још једно златно одличје у Звездину богату клупску ризницу. О периоду који је за нама шампионка Србије каже:

-Ми смо радили колико смо могли. Углавном индивидулано, код куће. Имам кућу и велико двориште, где сам тренирала. Сналазили смо се како смо умели. Драго ми је да се такмичимо и желим да се такмичења наставе како бисмо се вратили у нашу рутину. Следи нам турнир у Будимпешти где ће конкуренција бити јака јер смо се сви ужелели великих такмичења. Очекујемо да ће то бити прави тест нашег рада рекла је шампионка Србије до 48 килограма Андреа Стојадинов.

Звездина дама у категорији до 63 килограма, Ања Обрадовић још једном је показала да је неприкосновена на домаћој спортскојсцени.

-Јако ми је драго што је ово такмичење успело да се одржи. Организанизација је стварно била сјајна и мој једини задатак је био да будем на нивоу и после велике паусе коју смо правили због пандемије. Овај турнир био је провера наше спремности и драго ми је што сам успела да освојим злато и нашем клубу допринесем још једном титулом- рекла је Ања Обрадовић.

Очекивано, Страхиња Бунчић и ове сезоне остао је на шампионском трону у конкуренцији до 66 килограма.

-Поновио сам успех из прошле као I сезоне пре тога. Освојио сам златну медаљу. Имао сам четири борбе, а у финалу сам био са клупским колегом Матејом Стошићем. Задовољан сам данашњим борбама и оствареним резултатом- о периоду ванредног стања Бунчић истиче да су се џудисти придржавали мера Кризног штаба. - Тренирали смо у посебним условима али смо успели да као волонтери помажемо нашим најстаријим суграђанима.

Иако Шумице по први пут у историји џудо такмичења нису биле испуњене до последњег места када је у питању сениорско Првенство Србије, врхунски мечеви нису изостали. Све разлоге за задовољство има тим Џудо савеза Србије који је под вођством председника Ивана Тодорова још једном показао да одговорно приступа реализацији свих задатака. Организација Првенства Србије за сениоре у условима борбе против ЦОВИД 19 и овог пута је била на највишем могућем нивоу и према свим препорукама Кризног штаба односно Министарства здравља и Министарства омладине и спорта. 

Сличне вести
Последње вести