Звездини првотимци на тренинг кампу ЏС Србије

Звездини првотимци на тренинг кампу ЏС Србије

Звездине узданице према плану и програму после учешћа на тренинг кампу у Изоли и Татабањи у Београду на тренинг кампу Џудо савеза Србије брусе форму за предстојеће спортске изазове.

-Репезентативци Летоније су нам традиционално гости дуже од годину дана, тако да настављамо сарадњу са њима и драго нам је да су ту да појачају припреме. Они се такође припремају за Светско првенство, и имају једног учесника, али су дошли у много већем броју. Што се нас тиче, сви су ту, осим Немање Мајдова. Свима желим добар камп, и много среће на Првенству света рекао је Андрија Ђуришић, тренер репрезентације и спортски директор ЏК Црвена звезда.

Овог лета за џудисте Црвене звезде нема одмора. Такмичарски календар готово да није ни дозволио паузу. Уз старије и подмладак Црвене звезде вредно тренира. Током распуста ради бесплатна летња џудо школа Црвене звезде. Наши млади такмичари тренутно се припремају на традиционалном тренинг кампу на Копаонику.

-Нема, радимо цело лето. Почели смо 15. јуна и ми настављамо да се спремамо свако у својој узрасној категорији. Наши клинци су данас отпутовали, и желимо им успешне и срећне припреме на Копаонику. Нашим другарима који тренирају на Јахорини, и који се такође припремају за Светско првенство, такође желимо све најбоље. У контакту смо интензивном, тако да се надамо да ће све проћи како треба до Светског првенства. Наши такмичари који су овде, припремају се. Вратили смо се са кампа у Мађарској. Тамо је био успешан камп, сви су били који су требали да буду, одрадили су све што је требало да одраде, тако да полако завршавамо са тим камповањем и са борбама, и спремамо се за Светско првенство истакао је Андрија Ђуришић.

О очекивањима када су у питању Звездини првотимци спортски директор нашег клуба каже:

-Имамо очекивања, наравно. Не желим да будем претенциозан, али нам је веома драго да су изборили учешће на Светском првенству. Отом-потом. Не желим да прогнозирам ништа велико, зато што смо прогнозирали раније па се тако нешто није ни обистинило. Ми верујемо у наше такмичаре, да не верујемо, не би ни ишли тамо. У сваком случају, надамо се да ће да изненаде, и да ће да потврде свој квалитет.

Орлови ће у Будимпешти у конкуренцији до 66 килограма рачунати на Звездиног првотимца, Страхињу Бунчића коме је ово и ватрено крштење међу најбољим сениорима.

-Ово је моје прво Првенство света за сениоре. Идемо тамо, па шта буде. Надам се да ћу бар некоме скинути скалп, победити у два-три меча, или се евентуално дочепати завршнице рекао је кроз осмех Страхиња Бунчић.

За Првенство света Бунчић се припремао према плану и програму на различитим локацијама.

-Били смо у Изоли пет дана, а потом и у Татабањи. Било је изузетно добро. Било је 10-15 репрезентација, углавном сви који учествују на Светском првенству. То су биле завршне припреме за највеће такмичење у овој сезони. Трудили смо се да одрадимо што боље, мало смо се и пазили да не буде никаквих повреда. Хвала Богу све је прошло у најбољем реду. Сви смо живи и здрави и спремни смо за ово Светско првенство. Овде смо се окупили у Београду за наше завршне припреме, и после овога следе техничко-тактички тренинзи, и спремање психички за Првенство света-закључио је Страхиња Бунчић.

Сличне вести
Последње вести