Звездини првотимци на СП у Будимпешти -Милица Николић пробија лед

Звездини првотимци на СП у Будимпешти -Милица Николић пробија лед

Милица Николић најбоља српска џудисткиња и пета на Светској ранг листи спремно очекује надметања на Светском првенству у Будимпешти.

- Нема оптерећења, нема ни очекивања, пошто учим из претходних искустава, нарочито са Европског првенства. Променила сам став и размишљање. Сматрам да не треба ништа од себе да очекујем, то ствара одређени притисак и не могу да покажем свој максимум. Радићу оно што знам, показаћу шта сам научила. Јесам фаворит, али немам никаква очекивања. Припреме су протекле у најбољем реду - имали смо четири тренинг кампа за месец и по, десетак дана смо били у Београду истакла је Милица Николић.

За Страхињу Бунчића СП у Будимпешти је премијера на светској елитној сениорском сцени.

- Презадовољан сам, у доброј сам форми. Имали смо неколико кампова на којима смо радили борбе са репрезентативцима других земаља. Мислим да смо спремни за Светско првенство и можемо да очекујемо резултат. Има позитивне треме и узбуђења јер први наступам на тако великом такмичењу - Светско првенство за сениоре, највеће такмичење у овом спорту. Надам се да ћу дати максимум-рекао је Страхиња Бунчић.

Андрија Ђуришић селектор репрезетације Србије и спортски директор Црвене звезде изнео је очекивања пред највеће светско сениорско надметање.

- Очекивања увек има, али да не прогнозирам. Већ сам најављивао да не би требало да имамо велика очекивања. Имамо три представника - Милицу и Немању и Страхињу Бунчића. Могли би да изненаде, али немам неких прогноза иза којих желим да стојим. Припремљени смо за такмичење. Немања се припремао са својим оцем, и тренером, на Јахорини, у Сарајеву. I ми смо марљиво радили - од Требиња, Ниша, Београда, Изле, Мађарске... Спремни смо за добар наступ-закључио је Андрија Ђуришић. 

Сличне вести
Последње вести