Звездини првотимци на припремама у Нишу

Звездини првотимци на припремама у Нишу

Звездини првотимци током викенда учествовали су на припремама Џудо савеза Србије у Нишу. Одлични услови и велики број спаринг партнера сасвим одговарају екипи црвено белих који брусе форму за предстојеће спортске изазове. 

- Базирали смо се на то да покушамо да скупимо што већи број такмичара за кратак период и да то радимо много чешће него што смо радили до сада, како би кроз кратке викенд кампове могли да подигнемо квалитет и квантитет такмичара и чланова репрезентације. Камп је изузетно добар, то је јуниорска и сениорска селекција до 23 године-рекао је Андрија Ђуришић, тренер репрезентације Србије и спортски директор ЏК Црвена звезда. 

Андрија Ђуришић осврнуо се и на учешће и резултате Звездиних првотимаца Милице Николић и Страхиње Бунчића на ЕЈО у Минску. 

-Задовољан сам како је радила и како је приступила такмичењу. Резултат би био не толико мерило, колико Миличин однос, понашање и начин према такмичењу. Оно што нас је веома обрадовало јесте успех Страхиње Бунчића, коме је мало недостајало да освоји медаљу. У конкуренцији 58 такмичара веома велики успех је бити пети. Начин којим се такмичио, побеђивао и како је ишао из кола у коло било је фантастично. То нам даје разлог да верујемо да би могао да буде и изненађење на наредним такмичењима.

Звездина шампионска екипа у потпуности летњи период користи за припрему за  јесење спортске изазове. 

- Тренирамо на више локација. У зависности од плана и програма, припремамо се у складу са такмичењима која су нам приоритет. Један део екипе се припрема на Јахорини, други део у Требињу, остали у Београду, Нишу а већ за пар дана идемо у Изолу. То је Међународни тренинг камп у Словенији. Тамо ћемо учествовати са великим бројем такмичара. Након тога идемо у Мађарску, на позив њихове репрезентације, а после ћемо бити у Београду. Имаћемо пун програм до 20. августа када улазимо у сам финиш и то су нам крајње припреме за Светско првенство- закључио је Андрија Ђуришић. 

Сличне вести
Последње вести