Звездини првотимци историјски на Европском екипном првенству

Звездини првотимци историјски на Европском екипном првенству

Српски џудисти још једном су исписали најлепше странице спортске историје. На Европском екипном првенству у Загребу у дуелу против домаћина у борби за треће место, славили су Орлови 4: 2. По први пут од када се на европским првенствима џудисти надмећу у микс формату освојена је бронзана медаља.

 Српски џудисти у саставу Марица Перишић, Андреа Стојадинов, Милица Жабић, Јована Чакаревић, Милица Цвијић, Страхиња Бунчић, Филип Јовановић, Дарко Брашњовић, Немања Мајдов, Игор Врачар и Бојан Дошен са тренерима Владимиром Јовичићем, Николом Николићем и Љубишом Мајдовим донели су толико жељено одличје и савладали репрезентацију Хрватске на домаћем терену.

-Медаља освојена у екипном такмичењу најбоље говори да смо на правом путу имајући у виду да ћемо се и на Олимпијским играма такмичити у миx конкуренцији. Кроз сваки меч видело се колико желимо ову медаљу. Успех који су наши џудисти постигли компензовао је грешке које су имали у индивидуалној конуренцији. Успели смо и исписали историју џуода и срспког спорта -рекао је Владимир Јовичић, тренер репрезентације Србије.

Марица Перишић трофејна српска џудисткиња и чланица Црвене звезде остварила је све победе у екипном надметању.

-Било је невероватно. У атмосфери великог притиска, у Хрватској против домаћина јасно је да нам није било лако. Ипак били смо као један и успели смо. Екипно надметање у џудоу је потпуно другог карактера. Управо зато и желим да истакнем да смо сви били као један што се и види по резултатату- рекла је за Марица Перишић

Један од јунака овог првенства био је и Дарко Брашњовић, трофејни репрезентативац и члан ОЏК Београда. У одлучујућем мечу са Домиником Дружетом иако је зарадио две казне, хладне главе и храбрим срцем мајсторски је савладао одличног Хрвата кога је бацио и запечатио захватом у партеру.

- Невероватан је доживљај све ово што се дешавало у Загребу протејлих дана. У завршници у овом екипном делу успели смо у сред загреба да победимо домаћине, то ваљда најбоље говори. Сви такмичари су им у топ форми јер нас све очекују Олимписјке игре убрзо. Честитао бих свима на фантастичном резултату рекао је Дарко Брашњовић.

Бојан Дошен првотимац Црвене звезде у националном кимону био је човек одлуке.

-Био сам смирен. Знао сам да не смем да погрешим. Није било лако имао сам против себе одличног џудисту Златка Кумрића, али овога пута Србија је била боља истакао је Бојан Дошен.

У екипни у којој су сви дали несебичан допринос Милица Жабић трофејна репрезентативка и чланица Црвене звезде, као и увек доминирала је смиреношћу и још једном показала врхунско издање.

-Меч сам држала под контролом све време. Држала сам се тактике, да победим и то сам учинила. Желим да честитам свима јер смо заиста имали одличне противнике, борце који су у топ форми и које ускоро као и нас очекују Олимпијске игре истакла је Милица Жабић.

 

Никола Николић тренер национаног тима није крио одушевљење оствареним резултатом.

 

-Момци и девојке су све одрадили по договору, честитам целом тиму, Стручном штабу и Џудо савезу Србије на врхунском резултату истакао је Никола Николић.

 

Сличне вести
Последње вести