Звездини кадети одушевили на Првенству Београда

Звездини кадети одушевили на Првенству Београда

Џудисти Црвене звезде тријумфовали су на Првенству Београда. У одличној конкуренцији 19 клубова из престонице, у генералном пласману, црвено бели су освојили прво место са пет златних, једном сребрном и осам бронзаних медаља.

Позлатили су се Вукашин Гачић ( до 60 кг), Огњен Ђуришић ( до 90 кг), Василије Јововић ( преко 90 кг), Дуња Младеновић ( до 70 кг), Сара Ружичић ( преко 70 кг). Са вицешампионским звањем Првенство Београда за кадете завршила је Вања Станисављевић ( до 57 кг). Са бронзама око врата из Шумица су се вратили Андрија Лукавац ( до 55 кг), Филип Француз ( до 60 кг), Матеја Зубовић ( до 66 кг), Вук Илић ( до 73 кг), Војин Ћаловић ( до 81 кг), Никола Ћировић ( до 90 кг), Мина Гачић ( до 48 кг) и Марија Михајловић ( до 70 кг).

-Одличан резултат наших кадета и у свако случају очекиван. Похвалио бих све наше такмичаре за изузетан труд а уједно бих искористио могућност да се захвалим и родитељима, јер су у овим изузетно тешким временима, пружили сву потребну подршку и заједничким снагама допринели да остваримо овако добар резултат- рекао је Давор Колунџић, тренер ЏК Црвена звезда.

Изузетан резултат црвено беле кадете поставио је на лидерску позицију после Првенства Београда. На другом месту су одлични такмичари Раковице док су трећи наши вечити ривали, трофејна екипа Партизана.

-Наши џудисти су не само остварили врхунски резултат и то после месеци паузе у којима не само да није било такмичења већ нисмо имали могућност због добро познате ситуације са ЦОВИД-ом ни да тренирамо. Управо зато пет златних, сребро и осам бронзаних медаља су прави показатељ рада у клубу. Уз то за Првенство Србије имамо чак 16 квалификованих што довољно говори о квалитету нашег  кадетског погона. Треба имати у виду да су одличан резултат остварили чак и они којима је ово прва година у овој конкуренцији истакао је Давор Колунџић. 

Сличне вести
Последње вести