Звездини џудисти у Лисабону иду на трон Лиге шампиона

Звездини џудисти у Лисабону иду на трон Лиге шампиона

Џудисти Црвене звезде минуле сезоне у Букурешту исписали су још једну страницу спортске историје. Бронзом освојеном у најјачем клупском такмичењу - Лиги шампиона још једном су подигли лествицу успеха.

Трофејна црвено бела екипа ове сезоне је пред новим изазовом. У Португалу у граду Одивеласу одмераваће снаге са најбољим екипама Старог континента. На татамију са Црвеном звездом снаге ће одмерити француски клубови Етоиле Спортиве, Флам 91, Голден Гори ( Грузија), домаћини Спортинг, Цлубул Спортив Муниципал Букурешт (Руминија) и руски Ратиборетс и Јавара Нења.

-Увек испунимо оно што обећамо тако је било и протекле сезоне. Постогли смо историјски успех, освојили бронзу у Лиги шампиона. На свако такмичење идемо само са највишим циљевима. Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба Ивану Тодорову - истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

У Португал путује екипа у саставу Страхиња Бунчић, Михаил Морохојев ( оба до 66 кг), Рустам Орујов, Александар Рајчић (оба до 73 кг), Стефан Мајдов, Милан Бунчић, Диминиц Рессел ( сви до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов ( оба до 90 кг) I у конкуренцији преко 90 килограма капитен Бојан Дошен.

-Списак наше екипе довољно говори. Спремали смо се озбиљно за ово такмичење као и уосталом за свако на које иде наша екипа или на коме учествују наши такмичари у индивидуалној конкуренцији.Екипна такмичења у џудоу имају посебну атмосферу. Уз несумњиви квалитет који поседуеј сваки од наших такмичара понаособ, Звездина екипа дише као један. То се видело I прошле године у Букурешту. Уз Звездине џудисте као и сваке сезоне иду и верни навијачи тако да подршка са трибуна неће изостати. Уверен сам да ћемо I ове године обрадовати све љубитеље џудоа још једним врхунским резултатом истакао је Стојан Вујко.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду.Када је у питању Лига шампиона 2017 у Анкари Црвена звезда је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место да би већ следеће године црвено бели тим остварио историјски успех, бронзу у Лиги шампиона.

Сличне вести
Последње вести