Звездини џудисти спремни за Европске игре у Минску

Звездини џудисти спремни за Европске игре у Минску

Звездини џудисти спремни су за Европске игре које се ове године одржавају по други пут и то престоници Белорусије. У Минску ће се надметати најбољи такмичари из 16 спортова и 200 дисциплина. На џудо турниру који је на програму 22. јуна до 25. јуна 2019 снаге ће одмерити такмичари из 49 држава укупно пријављених 400 такмичара од којих су 229 мушкарци и 171 жена.

Пут Белорусије у олимпјском тиму Србије крећу и Звездини првотимци  Милица Николић ( до 48 кг), Андреа Стојадинов ( до 48 кг), Јована Рогић ( до 57 кг), Ања Обрадовић ( до 63 кг), Страхиња Бунчић ( до 66 кг), Немања Мајдов ( до 90 кг) и Бојан Дошен ( до 100 кг). 

Пред сам полазак у Белорусију у београдском хотелу Хилтон, одржан је завршни координациони састанак руководства Олимпијског комитета и представника Савеза који ће имати своје такмичаре у Минску.

Генерални секретар Олимпијског комитет Србије Ђорђе Вишацки поздравио је све учеснике састанка и захвалио се на присуству и сарадњи како представницима АДАС-а и Завода за спорт и медицину спорта, тако инационалним спортским савезима на сарадњи и помоћи да се све што је у припреми за такмичење било неопходно, буде урађено у датим роковима. Вишацки је спортистима и њиховим тренерима пожели пуно среће и успеха на спортском плану.

Дамир Штајнер, шеф мисије ОКС за Игре у Минску представницима Савеза пружио је све неопходне податке које се пре свега тичу финалног плана пут, акредитација, смештаја, организације живота у спортском селу, превоза, организације тренинга, као и све остале важне информације везане за само такмичење у Минску.

Претходница Мисије путује за Минск у недељу 16. јуна, а први спортисти већ 17. јуна, у понедељак увече летом преко Москве у 00:45. 

Сличне вести
Последње вести