Звездини џудисти отпутовали у Париз на Лигу шампиона

Звездини џудисти отпутовали у Париз на Лигу шампиона

Париз ће овог викенда бити епицентар џудо елите. У граду светлости у суботу 11. децембра, на татами излазе учесници Лиге шампиона. Најбољи клубови Старог континента (у 2020. ово такмичење због пандемије није одржано) у мушкој и женкој конкуренцији ове године уз поштовање свих превентивних мера против ковида бориће се за ласкаву титулу првака.

Част српског џудоа у мушкој конкуренцији, као и у годинама раније браниће џудисти Црвене звезде.

Екипа из Љутице Богдана је стални учесник Лиге шампиона, имајући у виду да су ове сезоне одбранили трон Суперлиге Србије. Црвено бели у клупској ризници имају богату колекцију медаља освојених управо у овом такмичењу, сетимо се само Португала (Одивелас) 2019 и бронзаног одличја, као и Румуније (Букурешт) 2018. када су годину завршили идентичним резултатом. У Београду 2016. стигли су до вицешампионског одличја (Клупско првенство Европе) као и 2014. када су на почетку европске клупске приче освојили треће место.

Ове сезоне џудисти Црвене звезде у саставу Страхиња Бунчић (66кг), Рустам Орујов (до 73 кг), Зебеда Рекхвиашвили (81кг), Јован Нишкановић (81кг), Немања Мајдов (90кг), Бојан Дошен (100кг) и Лукаш Крпалек (преко 100 кг) иду на освајање најсјајнијег одличја.

У елитној клупској конкуренцији црвено бели ће одмерити снаге са екипама Јањара Неве (Русија), Голден Гори из Грузије, као и Џудо клубом Фигхтер (Грузија), ТСВ Абенсберг (Немачка), Арис Јудо Цлуб (Грчка), Суцј Јудо (Француска) као и Флам 91 из Француске

Сличне вести
Последње вести