Звездини џудисти наставили доминацију у сениорској конкуренцији

Звездини џудисти наставили доминацију у сениорској конкуренцији

Звездини џудисти наставили су доминацију и на Првенству Србије за сениоре које је одржано у Спорстком центру Шумице пред више од 2000 гледалаца. Угенералном пласману наши првотимци били су најуспешнији. У Звездину богату ризницу додали су четири златне, сребро и пет бронзаних медаља чиме су иза себе оставили одличну екипу вечитих ривала, Партизан (2-3-6) и нишки Кинезис (3-1-2). 

Златне медаље освојили су Марица Перишић ( до 57кг), Милица Жабић ( преко 78 кг), Бајсангур Багајев ( до 73 кг) и Ислам Шогенов ( до 81 кг). Вицешампиоско звање припало је Филипу Јовановићу ( до 73 кг) док су се бронзама окитили Тведор Секнијашвили ( до 66 кг), Матеја Стошић ( до 73 кг), Мина Гачић ( до 52 кг), Теа Тинтор ( до 63 кг), Дилбара Салкарбек Кизи ( до 63 кг), 

Марица Перишић актуелна вицешампионка Европе није дозволила никакво изненађење и захватом решила питање победника у категорији до 57 килограма. 

-Свака борба до финала је ишла глатко и брзо се завршила. Ни финале није било тешко. Ипак ја заиста поштујем своју противницу и мислим да ће се у будућности показати у најбољем светлу. Лично сам фокусирана на неке друге ствари и на Олимпијске игре. Ово је моја рекла бих шеста или седма медаља на Првенству државе, престала сам да их бројим- била је искрена Марица Перишић. 

Иако је олимпијска година Милица Жабић као и њена клупска другарица Марица Перишић учествовале су на Првенству државе. Жабићева се буквално “прошетала” и око врата ставила још једно златно одличје. 

-Волим да се такмичим пред домаћом публиком И пре свега волим да представљам моју Црвену звезду. То ме чини изузетно поносном и срећном истакла је Милица Жабић. 


Сличне вести
Последње вести