Звездина секција за инклузивни џудо за понос

Звездина секција за инклузивни џудо за понос

За врхунске резулате Џудо клуба Црвена звезда чуло се у целом свету. Црвено бели су у протеклом периоду остварили више него импресивне резултате како на домаћој тако и на међународној сцени и с правом се могу да означити као мотор српског џудоа. Чињеница да Црвена звезда увек диже лествицу више и да у сваком сегменту свог рада указује и предводи, најбоље говори и нова секција за инклузивни џудо, која почела са радом почетком почетком 2023. у којој вежбају деца узраста од 5 до 12 година. Са њима раде професори физичког васпитања, некадашњи џудисти и дугогодисњи тренери Џудо клуба Црвена звезда. 

Младе џудисте и њихове родитеље на тренингу су посетили Стојан Вујко председник Управног одбора ЏК Црвена звезда и Иван Тодоров први човек Џудо савеза Србије. 


-Уз сомборски Сенсеи-Ин, Џудо клуб Црвена звезда је међу првима увео инклузивни џудо. Овим желимо да покажемо колико је џудо добар, користан и заправо спорт за све. У нашој сали у секцији за инклузивни џудо вежбају деца са различитим сметњама у развоју узраста од 5 до 12 година. Желео бих да истакнем да је за наше чланове све бесплатно, почев нормално од тренинга, термина, опреме, лекарских прегледа. Апсолутно све за нашу децу је бесплатно- истакао је Стојан Вујко председник Управог одбора Џудо клуба Црвена звезда и председник Скупштине СД Црвена звезда. 

Стојан Вујко истиче да се Управа ЏК Црвена звезда водила идејом да свој деци подједнако пружи могућност да буду укључени у заједницу у којој живе. 


-Џудо клуб Црвена звезда као и сви чланови Управе Џудо клуба Црвена звезда су друштвено одговорни људи. Помажемо и то не само кроз џудо, помажемо у свим сегментима живота и спорта уопште. Наравно, ово је нешто сасвим ново у шта смо ушли и можда овде расту будући шампиони јер као што знате да и у инклузивном џудоу постоје такмичења -рекао је Стојан Вујко. 

Као и на сваком другом тренингу у Џудо хали у Љутице Богдана осмеси не силазе са дечјих лица. Са тренерима Давором, Бојаном и Миланом младе џудоке из секције за инклузивни џудо, полако откривају све тајне овог олимпијског борилачког спота. 

-Апсолутно позивам све родитеље да дођу и да уживају у условима које пружа Џудо клуб Црвена звезда, да уживају у спорту, да уживају у пријатељској атмосфери. Са нашим члановима раде дугогодишњи тренери Црвене звезде који су високо обучени за рад са децом која имају сметње у развоју. Ово је позив за све да постану џудисти и џудисткиње Црвене звезде- истакао је Стојан Вујко, председник Управног одбора ЏК Црвена звезда и председник Скупштине СД Црвена звезда. 

Похвале и одличне оцене за рад ЏК Црвена звезда стигле су од председника Џудо савеза Србије. 

Желео бих да честитам Џудо клубу Црвена звезда који је један од три клуба који је у протеклом периоду организовао рад са децом, а с друге стране хтео бих да похвалим да су три Звездина тренера који су професори физичке културе завршили неколико семинара у Европи тако да је ово апсолутно Клуб који је обучен да на најквалитетнији начин ради са децом у секцији инклузивног џудоа- истакао је Иван Тодоров. 

Универзитетски, школски, војни и полицијски спорт су били у фокусу Светске џудо федерације и Европске џудо уније током протекле четири године. 

-Један од приоритета у наредном периоду биће развој инклузивног џудоа. Тиме смо заокружили да сви могу да се баве џудоом, не само такмичарским, него да могу да се баве и рекреативно, а могу и да кроз џудо упознају наш спорт на најбољи могући начин и да себе развијају у сваком смислу рекао је Иван Тодоров. 

Одлична пракса коју спроводи Црвена звезда је уједно позив И другим клубовима у Србији да се придруже у овој акцији. 

-То јесте позив другим џудо клубовима с тим да постоје специфични услови јер сви који буду желели да оформе секције инклузивног џудоа мораће поред Факултета физичке културе, да заврше и семинаре у оквиру Европске и Светске џудо федерације. Тренутно можемо бити задовољни са три клуба која имају секције и сматрам да ће нам се у наредном периоду придружити још клубова -закључио је Иван Тодоров. 


Сличне вести
Последње вести