​Звездин подмладак тријумфовао у Нишу

​Звездин подмладак тријумфовао у Нишу

Звездини млади џудисти тријумфовали су на традиционалном такмичењу “Вук Опену 2022” у Нишу. У конкуренцији одличних џудиста из 40 клубова (више од 350 учесника) из Румуније, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и домаћина Србије освојили су прво место у генералном пласману са освојених 11 златних, седам сребрних и 12 бронзаних медаља.

Звездине џудоке пут Ниша пошли су новим клупским аутобусом, који је специјално брендиран црвено белим бојама и симболима српсе престонице.

-Изузетно смо задовољни врхунским резултатом који су наши такмичари постигли на овом такмичењу. На најбољи начин смо отворили сезону и прву вожњу нашим новим клупским аутобусом који сада у Љутице Богдана вози вредне медаље за нашу богату ризницу- истакао је Давор Колунџић, тренер ЏК Црвена звезда, одмах по завршетку такмичења за наш сајт.

Иако су наши млади џудисти постигли врхунски резултат, тренер Давор Колунџић истиче да је учешће на “Вук Опену 2022” изузетно важно управо због одличне конкуренције и искуства које су стекли на татамију у Нишу.

-Више од 350 учесника, што значи да је у свакој категорији било од шест до осам учесника а сваки такмичар од три до четири борбе. За сваког младог џудисту ово је искуство злата вредно нарочито ако имамо у виду да су ту и борци из иностранства који су за њих непознаница. Изузетно смо задовољни и ову прилику користим да захвалим нашој Управи на врхунским условима које су нам омогућили а нашим џудистима али и њховим родитељима честиттам и захваљујем на изузетном труду и раду који се најбоље види у оствареном резултату истакао је Давор Колунџић. 

Освајачи медаља

златне медаље: Лука Мачкић (до 50 кг), Мила Драгојловић (до 40 кг), Душан Манојловић ( до 60 кг), Алекса Савић ( до 66 кг), Уна Мраковић ( преко 63 кг), Вукашин Сокић ( до 60 кг), Матеја Зубовић ( до 73 кг), Никола Ћировић ( до 90 кг), Огњен Ђуришић ( преко 90 кг).

сребрне: Лука Дангубић (до 42 кг), Нина Рапајић ( до 46 кг), Лука Марић (преко 73 кг), Ђорђе јакимовски ( до 73 кг), Јанко Марјановић ( до 90 кг)

бронзане медаље : Сергеј Миливојевић и Угљеша Милошевић ( обојица до 30 кг) Тодор Обрадовић ( до 34 кг), Милош Тинтор ( до 38 кг), Страхиња Манојловић ( до 42 кг), Вук Дангубић и Константин Петронић ( до 46 кг), Константин Драгаш (до 55 кг), Софија Станковић (до 40 кг), Комнен Драгаш и Константин Фатић ( обојица до 73 кг), Вукашин Радојковић ( преко 73 кг), Дуња Лемајић ( до 57 

Сличне вести
Последње вести