​Звездин подмладак најбољи на Турниру малих шампиона у Панчеву

​Звездин подмладак најбољи на Турниру малих шампиона у Панчеву

Подмладак Џудо клуба Црвена звезда још једном је обрадовао навијаче, тренере и родитеље. На татамију Спортске дворане у Панчеву на “Турниру малих шампиона”, освојени су пехари за најбољу екипу у укупном пласману, као и пехари за најуспешније у конкуренцији полетараца, млађих и старијих пионира. У конкуренцији деце узраста од 8 до 14 година, њих 380 надметало се за вредне медаље.

Златне медаље за богату ризницу нашег трофејног клуба освојили су Константин Драгаш ( до 50 кг) , Лука Мачкић ( до 50 кг) и Лука Марић ( преко 73 кг). Вицешампионским звањем окитили су се Тодор Обрадовић (до 31 кг), Растко Петровић ( до 34 кг), Емилија Шаровић ( до 43 кг), Томислав Фатић ( до 60 кг), Комнен Драгаш ( до 66 кг), Павле Ђорђевић ( до 46 кг) и Душан Манојловић ( до 60 кг),

Бронзаним медаљама окитили су се Лука Вујко ( до 34 кг), Угљеша Милошевић ( до 28 кг), Павле Салатић ( до 42 кг), Милош Тинтор ( до 42 кг), Тодор Бајчевић ( до 50 кг), Вања Ковачевић ( преко 50 кг), Лука Дангубић ( до 42 кг), Уна Мраковић (преко 56 кг), Алекса Савић ( до 60 кг), Михајло Ћирковић ( до 66 кг) и Урош Чолић ( до 73 кг).

Млади Лука Вујко одлично је почео учешће на Турниру младих шампиона у Панчеву. Међу првима у трофејном тиму Црвене звезде окитио се медаљом и тако најавио жетву одличја на овом великом и важном такмичењу.

- Свидео ми се џудо и почео сам да тренирам. На Првенству Београда сам освојио сребро а надам се да ће и данас овде у Панчеву бити нека медаља- екао је Лука Вујко, освајач бронзане медаље на турниру младих шампиона.

Тодор Обрадовић и Растко Петровић такмичење су завршили са вицешампионским звањем. Млади џудисти Црвене звезде испунили су очекивања и наставили блистави низ освајања медаља.

-Мислим да ће бити јако тешко и да ће бити пуно деце. Такмичим се у категорији до 31 килограма и надам се да ћу освојити медаљу - рекао је Растко Петровић. 

Тодор Обрадовић очекује добре резултате на турниру малих шампиона. 

-Шта ће бити видећемо после борби. Волим џудо јер сам хтео сам да радим неки спорт у коме могу да изразим снагу рекао је Тодор Обрадовић. 

Комнен Драгаш и на Турниру младих шампиона постигао је одличан резултат. Звездин џудиста окитио се сребрном медаљам и још једном је потврдио квалитет.

-Очекујем да се и овде борим најбоље што могу и да освојим медаљу.Најзначајније такмичење на ком са, учествовао је било Државно првенство на коме сам освојио бронзу рекао је Комнен Драгаш. 

Према речима Андрије Ђуришића, тренера Џудо клуба Црвена звезда, овакви турнири су добра вежба за младе такмичаре. Зато су и одлучили да у Панчево поведу чак 42 такмичара како би показали шта су научили у овом борилачком спорту.

-Ово је одлична припрема за нека такмичења која их очекују у неком наредном периоду. Ово је супер такмичење и радо долазимо овде на турнир малих шампиона тако да смо се појавили у великом броју. Поносни смо на то што у толико великом броју долазимо и што посећујемо овај турнир. До краја сезоне имамо још пар такмичења. У сваком случају, ови турнири су супер како би они могли даље да напредују истакао је Андрија Ђуришић. 

Сличне вести
Последње вести