Звездин подмладак на Џудо кидс тренинг кампу у Загребу

Звездин подмладак на Џудо кидс тренинг кампу у Загребу

Звездини млади џудисти њих више од 50 учествовало је на другом Кидс тренинг кампу у организацији Европске џудо уније. Младе џудоке из свих држава Старог континета њих више од 1000 поздравио је председник ЕЈУ Ласло Тот.Шампиони светског гласа Хедвиг Каракас, Нуно Делгадо и Рустам Орујов били су задужени за тренинге на татамију са младим надама. Управо то и јесте циљ одржавања оваквих кампова, инспирисати децу а уједно и подстрек тренерима да наставе надахнуто да раде са подмлатком.

Прави мали џудо празник, укратко је опис Џудо кидс кампа на коме су деца узраста од 7 до 15 година усавршавали знање. Следећи основе џудоа “шин -џи таи, односно истовремени рад у коме укључујете тело, дух и ум, настоји се да се млади нараштаји усмеравају на прави пут, како би пре свега стасали у квалитетне људе.

 А да је квалитет друго име џудиста Црвене звезде доказали су млади такмичари Василије Шекуларац и Арсениј Зубарев који су на Џудо кидс кампу у тиму Рустама Орујова освојили звање шампиона Европе на такмичењу у техничким елементима.

-Срећан сам јер нас је Рустам Орујов пре свега изабрао међу свом оцом децом на кампу, међу 1000 џудока. Вероватно зато што смо добро радили технике. На такмичењу смо успели и победили што је и био наш циљ- рекао је Василије Шекуларац

Аресниј Зубарев истиче да је њихова победа, успех читаве Црвена звезде.

-Најбољи смо Клуб не само у сениорској конкуренцији већ и у младим категоријама. Сада смо још једном доказали да је Звездина џудо школа једна од најбољих у Европи- рекао је Зубарев.

Задовољство успехом свих Звездиних такмичара није крио ни тренер Давор Колунџић.

-Велико задовољство да присуствујемо кампу који воде џудо легенде. Са оваквим импресивним бројем учесника, деца стичу велику искуство, задовољство и жељу да и сами остваре што већи успех. Чињеница да је Црвена звезда дошла у импозантном броју јасно говори да увек имамо највише циљеве. Клупски пратимо све светске трендове не само у сениорском, врхунском спорту, већ и у домену рада са најмлађима, јер су они будућност џудо спота -истакао је Давор Колунџић. 

Звездини џудисти су већ годинама на првом месту Европске клупске листе док их млади нараштаји на идентичан прете у свом рангу такмичења. 

-Био је ово лепа могућност да се покаже шта је то што се ради у Џудо клубу Црвена звезда. Уједно похвалио бих рад свих тренера у нашем Клубу, уз огромну подршку наше Управе наравно, када је у питању афирмација дечјег спорта закључио је Колунџић. 

 

 

Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести