Звездин Б тим бронзани на Првој лиги Србије

Звездин Б тим бронзани на Првој лиги Србије

Звездин Б тим одушевио је на такмичењу у оквиру Прве лиге Србије. Екипа у саставу Вукашин Сокић, Стефан Радоичић, Душан Манојловић, Андрија Лукавац, Милан Марковић, Алексан Стијовић, Ђорђе Јакимовски, Андрија Савић, Матеја Зубовић, Никола Ћировић, Бранислав Ђурић, Вук Боговац и Никола Маричић предвођени тренерима Андријо Ђуришићем и Немањом Николићем освојили су треће место и окитили се бронзаним одличјима. 

На путу до победничког постоља Звездин Б тим (у такмичењу по групама) победио је одличан тим Динама из Панчева 4:1. У дуелу са Омладинцем из Степановићева у изједначеном мечу одличних бораца, славиле су џудоке из Војводине 3:2. У финалној групи Прве џудо лиге Србије Звезди Б тим снаге је одмерио са екипом Академије Ивезић из Ниша у чијем саставу су овога пута били прекаљени сениори што је свакао утицало на коначан резултат. Ипак уз честитке нашим спортским противницима из Ниша, који су у финалу Прве лиге Србије и подигли шампионски пехар, треба истаћи да су Звездини џудисти у сваком мечу пружили максимум и у потпуности испунили све што су тренери од њих тражили. 

Бронзана медаља са Прве џудо лиге Србије донео је и искуство злата вредно. 

- Ово је за нас добар резултат, јер је управо ово такмичење нама развојна лига. Учествујемо са баш малом екипом углавном састављена од кадета, тако да је за њих ово једно одлично искуство, да науче како треба да се боре, и како је то осетити припадност тиму и тимски дух. Ово је лепа прича и веома лепо такмичење -рекао је Андрија Ђуришић, тренер ЏК Црвена звезда. 

Да је лигашко надметање увек другачије, потврдиле су и јучерашњи мечеви. 

- Екипно такмичење је увек специфично, тако да сваки меч има неку своју неизвесност, свако од њих је одрадио шта је могао да одради, наравно неке ствари ћемо поправљати на тренинзима-закључио је Андрија Ђуришић. 

Резултат Звездине Б екипе у конкуренцији седам одличних тимова из целе Србије донео је значајно искуство црвено белим џудокама. 

-Утисци су одлични. Извели смо нашу младу екипу, претежно кадете, а било је и јуниора у тиму. За нас је ово развојно такмичење, јер управо овде ми њих калимо за оно што их чека у будућности, а то је да стекну статус првотимаца. Задовољни смо, добро су се борили данас, освојили смо треће место, боље смо прошли него прошле године, и види се да су момци сазрели за медаље истакао је Немања Николић, тренер ЏК Црвена звезда. 

Да завршетак Прве лиге Србије није крај рада на екипном плану јасно открива и тренер Немања Николић, 

- Добро је познато да ми после сваког меча анализирамо, причамо и спремамо тактику за друге мечеве. Задовољни смо, борили су се са искусним борцима, са сениорима, поготово у полуфиналу, то су све прваци државе који су некада бранили боје Кинезиса. Ипак, генерално смо задовољни, млади су борци, неискусни су, ово им служи да стекну потребно искуство истакао је Немања Николић. 

Вукашин Сокић истиче да му ово није прво учешће у лигашком надметању.

-Већ дуги пут сам у екипи која брани боје Црвене звезде у оквиру Прве лиге Србије. Најискреније нисам срећан због резултата прве борбе док је друга била добра. Атмосфера је потпуно другачија него на индивидуалним такмичењима. Цела екипа је ту и сви навијају, хвала и нашим навијачима за подршку са трибина рекао је Вукашин Сокић.

Ђорђе Јакимовски дуеле у оквиру Прве лиге Србије памтиће по доброј атмосфери и још бољим мечевима.

- Јесте, борили су се момци добро. Можда смо и могли да одемо до финала, али и ово је донекле добро, следеће године ће бити боље. Оба меча су ми била тешка, али овај други меч који сам радио преко 5 минута у голден скору, то ми је било баш тешко, Ипак завршио сам и сад идем кући да одморим- био је искрен Ђорђе Јакимовски. 


Сличне вести
Последње вести