​Звезда вицешампионски на Отвореном првенству Србије

​Звезда вицешампионски на Отвореном првенству Србије

Џудисти Црвене звезде, вицешампионски су завршили учешће на Отвореном првенству Србије са пет златних, једном сребрном и две бронзане медаље, које је традиционално одржано у вождовачком спортском центру Шумице.

Био је ово прави празник џудоа, јер је после две године и пандемије ЦОВИД 19, ово први пут да су трибине Шумица испунили и гледаоци.

У конкуренцији 190 такмичара из 43 клуба, 137 у мушкој и 53 у женској конкуренцији, Звездини џудисти су освојили вицешампионско звање, док је нишки Кинезис најуспешнији са десет одличја (2-5-3), док су Романтичари, екипа ОЏК Београд, такмичење завршила са шест медаља (3-1-2).

Звездину жетву медаја отпочео је Страхиња Бунчић ( до 63 кг), трофејни српски репрезентативац. Бунчић је бриљирао у категорији до 66 килограма.

- Данас је било изузетно добро, задовољан сам како сам радио мечеве. Био сам одличан, брз, тачан и све је прошло како треба. Настављам са припремама за Првенство Европе у Бугарској за месец и по дана. Желим да и тамо освојим златну медаљу ид а будем на нивоу као данас.

У категорији до 73 килограма, још једну титулу првака Звезди је донео одлични Филип Јовановић.

- Први утисци после освојеног злата су сјајни. Спремао сам се за ово и срећан сам што сам се попео на трон. Конкуренција је била добра као и сваке године јер је ово такмичење свима приоритет, кад је домаћа сцена у питању. Задовољан сам како сам одрадио цео турнир, настављам да се припремама за нека наредна такмичења.

Марица Перишић (Црвена звезда, до 57 кг) репрезентативка Србије и једна од најбољих младих џудисткиња није крила задовољство још једном одлично провером пред Европско првенство за сениоре.

- Конкуренција је била добра, био је ово још један тест за следећа такмичења. Оно што ми је драго је да се публика вратила у халу, да су ту да нас бодре и да је поново она права тамосфера на Првенству.

Звездине даме доминирале су и у конкуренцији до 60 килограма. Ања Обрадовић окитила се још једном златном медаљом.

- Драго ми је што је после две године публика поново била са нама, много је јачи утисак кадје публика ту, боља је атмосфера. Уживала сам на овом такмичењу на коме је и организација била на врхунском нивоу. Драго ми је што сам учествовала и мала прилику да потврдим квалитет, већ трећу годину сам првак државе. Задовољна сам, ово је било још једно такмичење пре међународне сцене. Настављамо припреме за Европско првенство за сениоре, у априлу.

Јована Бунчић на најбољи начин се вратила на татами после најлепшег разлога за паузу, када је постала мама. У конкуренцији до 70 килограма, Јована је била неприкосновена.

- Ово ми је прво државно првенство после три године. Драго ми је да сам показала свој квалитет. Променила сам категорију и драго ми је дас ам и овде показала свој квалитет. Задовољна сам што се све враћа на старо, да је публика поново ту, организација је била одлична. Настављам са припремамам за наредна такмичења, посебно за Европско првенство у априлу.

Освајачи медаља

СЕНИОРКЕ

до 48 кг, бронза: Мина Гачић (Црвена звезда)

до 57кг, злато: Марица Перишић (Црвена звезда)

до 63кг, злато: Ања Обрадовић (Црвена звезда)

до 70кг, злато: Јована Бунчић (Црвена звезда).

СЕНИОРИ

до 66кг, злато: Страхиња Бунчић (Црвена звезда)

до 73 кг, злато: Филип Јовановић (Црвена звезда)

до 81 кг бронза: Јован Нишкановић (Црвена звезда)

до 90кг сребро: Стефан Мајдов (Црвена звезда). 

Сличне вести
Последње вести