Звезда бронзом потврдила квалитет у Лиги шампиона

Звезда бронзом потврдила квалитет у Лиги шампиона

Џудисти Црвене звезде су још једном потврдили квалитет у елитном клупском друштву -Лиги шампиона. Црвено бели су у Португалу, у граду Одивеласу, на овогодишњем издању најјачег клупског такмичења у мечу за бронзу победили одличну руску екипу Ратибореца 3: 2, чиме су наставили низ бриљантних резултата на међународној спортској сцени.

Екипа у саставу Страхиња Бунчић, Михаил Морохојев ( оба до 66 кг), Рустам Орујов, Александар Рајчић (оба до 73 кг), Стефан Мајдов, Милан Бунчић, Диминиц Рессел( сви до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов ( оба до 90 кг) и у конкуренцији преко 90 килограма капитен Бојан Дошен са тренерима Николом Николићем и Љубишом Мајдовим, успела је да још једном подигне лествицу успеха и да после прошлогодишњег успеха оствареног у Букурешту, освајања бронзане медаље у Лиги шампиона, настави низ у елитном клупском такмичењу, што до сада није успело ни једној екипи са наших простора.

-Увек испунимо оно што обећамо, Тако је било и прошле године у Букурешту а то смо учинили и сада у Португалу. На свако такмичење идемо само са највишим циљевима. Тако смо и сада успели у намери да наставимо низ фантастичних резултата у најјачем клупском такмичењу Лиги шампиона. Честитам момцима и читавом клубу као и навијачима који су бодрили наше момке овде у Португалу. Истакао бих Бојена Дошена, нашег  капитена који је као прави вођа тима хладне главе довео екипу до победе.Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба Ивану Тодорову - истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда

Црвено бели су на путу до победничког постоља после пораза у првом колу од 3:2 од франсуске екипе ЕСБМ Бланц Меснил у првом мечу репасажа остварили победу од 3: 2, против увек неугодне румунске екипе Цлубул Спортив Муниципал из Букурешта. У дуелу за одличје џудисти Црвене звезде били бољи од Ратибореца 3: 2.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду.Када је у питању Лига шампиона 2017. у Анкари, Црвена звезда је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место да би већ следеће године црвено бели тим у Букурешту остварио историјски успех, бронзу у Лиги шампиона који су поновили и 2019 у Португалу. 

Сличне вести
Последње вести