За Немању и Љубишу Мајдов одликовања председника Српске - част и понос

За Немању и Љубишу Мајдов одликовања председника Српске - част и понос

Немању и Љубишу Мајдова, Звездин трофејни двојац, оца и сина, такмичара и тренера, одликовао је председник Милорад Додик, поводом Дана Републике Српске, 9. јануара. 

Немања Мајдов, трофејни репрезентативац Србије, шампион света и актуелни првак Европе, одликован је Орденом части са златним зрацима. 

- Веома сам задовољан да као млад и успешан човек будем награђен од своје државе, да будем међу људима који су добили ордене. Највише захвалности дугујем Републици Српској и њеном народу. Хвала људима који су стварали Републику Српску и председнику Додику који ме одликовао, а који се труди да у Српској живимо слободно, срећно и задовољно – рекао Немања Мајдов на свечаности поводом Дана Републике Српске

Српском трофејном џудисти је 2018. године такође поводом Дана Републике, додељено одликовање - Орден заслуга за народ. Мајдов је истакао да се труди да на свом терену, борилишту, представи и прослави Републику Српску и све Србе.

- Бог ми је дао дар да будем што бољи у томе. Велика ми је част и што је мој отац, такође, добио орден - рекао је Мајдов и истакао да његов деда са очеве стране Никола-Слободан Мајдов дао живот за Републику Српску, а деда са мајчине стране, Милош Пантић одликован је Орденом за војне заслуге.

- Драго ми је што сам наследио људе који су одбранили Републику Српску - истакао је Мајдов, И подвукао да му обележавање 9. јануара значи много, као да је то празник који српски народ са поносом слави и који је гарант слободе за Србе у БиХ. 

Љубиша Мајдов, трофејни српски тренер, најбољи стратег у избору Европске џудо уније, саветник Ивана Тодорова, председника Џудо савеза Србије и Стојана Вујка, председника УО Џудо клуба Црвена звезда истакао је да му ово одликовање представља посебну част и понос, поред свих осталих награда које је у каријери добио за спортски рад.

- Велика је то ствар, посебно јер сам одликован поводом 9. јануара - Дана Републике. Хвала Републици Српској. Поносан сам што сам, такође, као полицајац Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовао у одбрани Републике Српске. Мој отац Никола-Слободан и стриц Радомир дали су животе у Одбрамбено-отаџбинском рату за Републику Српску - истакао је Љубиша Мајдов, најуспешнији српски џудо тренер.

Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести