Ватерполисти  Ташмајдана од Звездиних првотимаца учили основе џудоа

Ватерполисти Ташмајдана од Звездиних првотимаца учили основе џудоа

На татамију нове Звездине хале у Љутице Богдана џудисти Црвене звезде угостили су чланове Ватерполо академије Ташмајдан (ВАТ). Играчи Ташмајдана за кратко су одложили капице и под стручним вођством Владимира Јовичића, шефа Стручног штаба ЏК Црвена звезда направили прве џудо кораке.

Изабраници тренера Николе Рађена, ватерполисти Ташмајдана имали су прилику да се и лично увере да се кроз тренинге нашег спорта, уче сви природни облици кретања, развија флексибилност, координација и равнотежа а уједно и развијају све групе мишића.

Управо због ових особина џудо је од УНИЦЕФ-а проглашен за најпожељнији и најбољи спорт за децу и младе, подједнако и девојчице и дечаке узраста од четири до 21 године. Имајућу у виду све бенефите џудоа, годинама уназад тренинге на татамију раме уз раме са најбољим џудокама раде и фудбалери ПСЖ и Ајакса а сетимо се да су џудисти Црвене звезде пре извесног времена угостили и фудбалере Црвене звезде на иницијативу Стојана Вујка, председника Скупштине СД Црвена звезда и председника УО ЏК Црвена звезда. 

Као и на сваком почетку џудо тренинга, ватерполисти Ташмајдана прво су научили да безбедно падну. Џудо чини да будете свесни пада, а када се не бојите падања, онда доносите другачије одлуке у оквиру своје стратегије о балансу у свакодневном животу. 

Одлична атсмофера али и изузетни рад и залагање приказани су и на овом заједничком тренингу ватерполиста Ташмајдана и џудиста Црвене звезде, на опште задовољство тренера Владимира Јовичића и Николе Рађена, што је и најбољи почетак сарадње два пријатељска клуба.

Сличне вести
Последње вести