У олимпијском селу у Рију од данас се вијори застава Србије

У олимпијском селу у Рију од данас се вијори застава Србије

У Олимпијском селу у Рио де Жанеиру одржана је свечана церемонија којој је присуствовао и председник Србије Томислав Николић. Церемонијом  подизања заставе Србије,  домаћин је  на симболичан начин пожелео добродошлицу нашем Тиму.

После одржане церемоније председник Николић  је обишао Олимпијско село, зграду и просторије у којима живе наши олимпијци и ручао у ресторану са српским спортистима. 

-Србија је подигла заставу у Олимпијском селу и то је најсвечанији чин уз оне тренутке када се химна Србије интонира по освајању златне медаље наших спортиста. Осећа се да је атмосфера у тиму сјајна, пресрећан сам што ова ординација медицинског тима нема посла, што су сви спремни и у изванредном стању. Срео сам се са спортистима и поразговарао са некима од њих. Сада се све сложило, у последње време наши спортисти имају много успеха на међународним такмичењима. Сви они су већ победили када су обезбедили место на Олимпијским играма, али свакако очекујем већи број медаља него на претходним Играма -истакао је председник Николић. 

У  оквиру церемониј подизања заставе и добродишлице нашем тиму шеф Мисије Олимпијског тима Србије Дамир Штајнер је градоначелници Олимпијског села уручио ћирилично писмо у дуборезу, а на зиду Олимпијског пријатељства уписао поруку Тима Србије, цитат Живојина Мишића „Ко сме тај и може, ко не зна за страх тај иде напред.“

Сличне вести
Последње вести