Тодоров: Тренирамо и чекамо почетак међународних такмичења

Тодоров: Тренирамо и чекамо почетак међународних такмичења

Више од два месеца радило се на припреми пројекта Џудо савеза Србије, одржавање првог тренинг кампа у Бањи Кањижа после обустављања рада, како спортских клубова, тако и националних тимова, савеза,због добро познате ситуацијеизазване пандемијом корона вируса.

Чланове националног тима у Бањи Кањижа посетио је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије који се уверио да припреме теку по плану.

Иако су се по први пут у историји спортисти сусрели са одлагањем Олимпијских игара, српски џудисти имају јасан циљ пред собом.

-Без обзира што је ово била олимпијска година и што је пандемија корона вируса срушила све наше планове, ми морамо да наставимо вредно да тренирамо и чекамо почетак међународних такмичења. Добра вест је да ће већ крајем октобра да се покрене ИЈФ- тур са првим Гран пријем у Будимпешти. Полако се успоставља живот, полако се враћају спортисти у спортске хале и надам се да ћемо наставити да постижемо сјајне резултате, које смо и пре постизали. У доба короне сви су тренирали, прво индивидуално а после изаједно уз поштовање мера које је препоручилоМинистарство спорта.

Српски џудисти су током ванредног стања својим примером јасно показали како се брине о нашим најстаријим суграђанима.

-Поред тренинга Џудо Савез је имао своје акције и активности а то је да су наши спортисти били волонтери који су помагали старијима у свим градовима одакле долазе наши репрезентативци. Имали смо и једну акцију а то је помоћ пре свега свим нашим џудо пензионерима кроз једну мало помоћ, односно пакетима помоћи. Мислим да је то било нешто најлепште што смо могли да урадимо у току кризе. Џудо Савез је помогао и региону, пре свега Џудо савез Војводине и Џудо савез Београда и централне Србије, уз те акције које су биле нешто најлепше током пандемије короне.

Џудо породица Србије као један подржала је иницијативу председника ЏСС Ивана Тодорова, упућивање помоћи пензионерима на татамију.

-Моја је била иницијатива али заиста смо се потрудили да се у том периоду осећају сигурно и да увек организација за коју су много учинили и подигли је на овај ниво , да можемо бар једном лепом пажњом да се одужимо. - Спортисти су се сами нашли у тој ситуацији као одговорни, као носиоци, као спортисти, као узор многима да помогну и морам да им се захвалим на томе, јер то је била њихова лична иницијатива да у том тренутку могу да помогну бар скромно разносећи помоћ најугроженијима и најстаријима. - Ми настављамо даље да се спремамо за олимпијске игре без обзира да ли ће бити 2021 или неке друге године. Постоје светске ранг листе и надам се на ћемо остати ту где јесмо а заиста смо на високим позицијама. - Поручио би им да наставе да тренирају, да савез стоји иза њих и надам се да ћемо превазићи све ове проблеме и наставити међународни програм и да се трудимо да Србија и даље буде међу најбољима у Европи и свету истакао је Иван Тодоров. 

Сличне вести
Последње вести