Тодоров: Светски дан џудоа -Заједно смо јачи

Тодоров: Светски дан џудоа -Заједно смо јачи

Драге џудисткиње, драги џудисти

Поштовани тренери и спортски радници

Поштовани родитељи,

Велики празник, Светски дан џудоа ове године дочекујемо у знатно другачијим условима него икада пре. Пандемија вируса ЦОВИД19 променила је начин живота на читавој планети а самим тим донела велике промене и у нашем спорту. На изузетно сложену ситуација у којој смо се нашли, наша држава а самим тим и наша џудо организација одговорила је изузетно одговорно, солидарно и организовано.

Управо зато је овај 28. октобар који прослављамо и обележавамо као дан рођења Џигоро Кана оснивача нашег спорта је и најбољи начин да се подсетимо основних вредности које џудо негује. Данас као никада пре треба да следимо правац који је поставио Кано, јер ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ. Ова година донела нам је на жалост страшни изазов, да покажемо да иако смо приморани да не водимо живот какав смо навикли, који је био испуњен такмичењима током свих 12 месеци, џудо камповима, џудо фестивалима, семинарима, радом у клубовима, и сада покажемо да смо једнако снажни и уједињени иако растављени.

И током протеклих месеци Џудо савез Србије и сви чланови наше џудо породице показали су шта значи бити солидаран и дисциплинован у најтежим условима. Наши млади такмичари, наш подмладак и понос на најбољи начин су показали све оно што смо их годинама и генерацијама уназад учили. У току ванредног стања помагали су нашим ветеранима али и свим осталим грађанима којима је помоћ била потребна. Дисциплиновано су прихватили нове услове тренирања и рада и на тај начин стрпљиво и вредно ишчекивали нове спортске изазове на домаћој и међународној сцени која су тек пред њима.

Можемо бити поносни на нашу џудо породицу јер смо на најбољи могући начин придржавајући се свих прописаних мера од стране Кризног штаба, Министарства омладине и спорта и Министарства здравља први у нашој земљи организовали потпуно безбедан тренинг камп Кањижи. После овога уследила су и Првенства Србије одржана у Београду за све узрасте.

Поносни смо на све џудисте, на све наше тренере, спортске раднике, све родитеље, на све оне који пружају подршку и раде заједно, како би смо на најбољи начин пребродили ово тешко време у коме се налазимо и са том мишљу обележавамо и овај 28. октобар -Светски дан џудоа јер ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ.

                                                                                       Председник Џудо савеза Србије

                                                                                                   Иван Тодоров 

Сличне вести
Последње вести