​Тодоров : Историјски успех јуниора

​Тодоров : Историјски успех јуниора

Српски млади џудисти на најбољи начин још једном су обрадовали све љубитеље спорта. На Светском јуниорском првенству Орлићи су се окитили са две бронзане медаље, Андреа Стојадинов ( до 48 кг) и Ања Обрадовић ( до 63 кг) док су на корак до одличја били Марица Перишић ( до 57 кг) и Дарко Брашњовић ( до 90 кг).

Поводом још једног врхунског резултата младих српских џудиста у просторијама Џудо савеза Србије одржана је конференција за медије.

-Част ми је да у име Џудо савеза Србије поздравим све присутне поводом историјског наступа наше јуниорске репрезентације на Светском првенству. Честитам Андреи и Ањи освајање медаља али и свим нашим представницима. Имали смо шесторо такмичара, а у Србију донелидве медаље. За висок пласман на Бахамима честитам Стручном тиму иклупским тренерима. Свима желим сјајну спортску будућноста ми у Савезу ћемо радити на томе да им омогућимо све неопходне услове за то– рекао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије наглађавајући да су квалитет и рад награђени одличним резултатима које српскирепрезентативци континуирано остварују на најзначајнијим међународним такмичењима.

Председник Џудо савеза Србије честитао је на маестрални успеху српским одбојкашицама.

-Честитам женској одбојкашкој репрезентацији Србије, стручном тиму и националном Одбојкашком савезу за освајање првог места на Светском првенству. Верујем да ће у будућности наставити да нижу успехе јер су показали да могу- истакао је Иван Тодоров на конферецији за медије српске јуниорске џудо репрезентације која је са Бахама донела у Србију две светске бронзе.

Такмичарка Црвене звезде, Андреа Стојадинов, блистала је на татамију и после европске вицешампионске титулеу конкуренцији џудисткиња млађих од 23 године, остварила највећи успех у досадашњој каријери.

-Не знам да ли је неко срећнији од мене! Неописиво сам срећна и плакала сам од радости након освајања светске медаље. Захваљујем свима који су били уз мене, уз све нас и драго ми је што смо имали прилику да нашу земљу представљамо у најлепшем светлу. Надам се да ћемо наставити тако и у будућности – кроз осмех је поручила Андреа Стојадинов.

Лавовском борбом од старта планетарне смотре, Ања Обрадовић заслужила је треће место и у богату ризницу Џудо савеза Србије додала светску бронзу.

-Захваљујем свима за честитке и подршку која нам је много значила. Драго ми је што сам успела да освојим медаљу коју, искрено, нисам очекивала. Отишла сам да покушам да остварим што бољи пласман, дала свој максимум и све од себе, што је резултирало бронзом. Жао ми је што медаљу није освојила и моја сестра Јована, па да светском постољу будемо заједно али се надам да ће бити прилике – прокоментарисала је трећепласирана јуниорка света Ања Обрадовић.

Иако није донела одличје са Бахама, трофејна јуниорка Марица Перишић није изневерила очекивања борбама у којима су нијансе биле пресудне. Са СП вратила се са пласманом на пето место.

-Најсрдачније честитам освајачицама медаља и жао ми је што нисам међу њима. Задовољна сам показаним,захваљујем својим тренерима али, то је спорт, победе и порази. Надам се да следећи пут пласман бити бољи од петог места и да ћу се вратити са медаљом – поручила је Марица Перишић.

Чланови стручног тима имају разлога да буду поносни на своје пулене. Немања Николић некада и сам трофејни члан репрезентације једнако успешно води подмладак ЏСС.

-Честитам председнику Џудо савеза Србије јер су ово и његове медаље, а уједно, захваљујемсвима који су нам дали подршку. Девојкама захваљујем за наставак серије врхунских резултата и радост које су приредиле џудо свету – недвосмислен је Немања Николић.

Како је у српској „кући џудоа“ истакао Никола Милошевић, резултат на Бахамима је резултат огромног тимског рада.

-Поред такмичара, најсрдачније честитам Џудо савезу Србије, клупским и индивидуалним тренерима јер је остварен резултат круна заједничког рада. Били смо близу самог светског врха и пред нама је озбиљан задатак а велики изазов: да на наредном Светском првенству остваримо још већи успех. Имамо разлог за оптимизам и задовољство је ићи ка циљу са тако сјајном младом екипом – закључио је Никола Милошевић.

Подсетимо, национални тим на Светском првенству за јуниоре чинили су: Андреа Стојадинов ( до 48 кг), Марица Перишић ( до 57 кг), Ања и Јована Обрадовић ( до 63 кг), Дарко Брашњовић ( до 100 кг) и Владимир Костић ( преко 100 кг),тренери Немања Николић и Никола Милошевићкаои судијаСиниша Шкрбић.

Сличне вести
Последње вести