Тим Србије из Тбилисија се вратио са девет медаља

Тим Србије из Тбилисија се вратио са девет медаља

Млади олимпијци Србије у генералном пласману  по освојеним медаљама на ЕЈОФ-у остварила је пласман на 17 место, са две златне, четири  сребрне и три бронзане медаље. Атлетичари су освојили чак пет медаља. Елзан Бибић је и науспешнији спортиста Србије на XIII летњем ЕЈОФ-у са две освојене медаље, златом у трци на 3000м и сребром на 1500м.

-Трке су биле изузетно тешке и конкуренција је била јака. У последњих 500 метара све се решавало тактиком. То је било најважније и за то сам се спремао дуго. Много сам срећан и поносан што сам имао ту част да на церемонији затварања ЕЈОФ-а носим заставу Србије -рекао је Елзан Бибић.

У џудо тиму такође врхунски резултати. Златним одличјем окитила се  Јована Обрадовић у категорији до 68кг:

-Хтела бих прво да се захвлаим свима који су ми били подршка јер ми је пуно значило. Част ми је била да учествујем на овом такмичењу и будем тима Србије. Много ми значи ова медаља и надам се да ће их у будућности бити још више истакла је Јована Обрадовић. 

Надежда Петровић наставила је са одличним резултатима на међународној спортској сцени. У  категорији до 48 кг са ЕЈОФа вратила се са бронзаним одличјем.  

-Хтела бих да се захвалим свима који су ме бодрили у сали али  и онима који у сме подржавали, а нису могли да дођу и који су ме гледали преко интернета. Срећна сам што сам успела да дођем до медаље иако знам да сам могла и боље. Било ми је много лепо на овом такмичењу и дружење је било супер надам се да ћемо имати прилике да идемо на још заједничких такмичења -рекла је Надежда Петровић по доласку у Београд.

Селектор младих џудиста Драган Спасић није крио задовољство постигнутим резултатима. 

-Хтео бих да кажем да су њих две пре овог такмичења и са Европског првенства донеле медаље, тако да је тај успех практично поновљен, што представља континуитет на великим такмичењима. У Грузији је џудо јак спорт и веома значајан, толико да га је у Тбилисију пратио и премијер државе. Публика је била одмах из стуњачу, а атмосфера у сали је била усијана. Међутим ове девојке су показале максимум и дошле до резултата. Поносан сам што сам тамо био уз  њих -рекао је Драган Спасић селектор женске џудо репрезентације. 

Сличне вести
Последње вести