Светски дан џудоа 28. октобар обележен ликовним конкурсом на тему “Зашто волим џудо”

Светски дан џудоа 28. октобар обележен ликовним конкурсом на тему “Зашто волим џудо”

Џудо савез Србије и ове године обележава Светски дан џудоа чиме се прикључио овој акцији коју је пре пет година отпочела Светска џудо федерација (ИЈФ). Сваког 28. октобра –обележава се Светски дан џудоа чиме се уједно обележава и дан рођења Џигоро Кана, оснивача и утемељивача нашег спорта.

Овогодишњи мото Светског дана џудоа је јединство. Теме којима је до сада обележаван Дан џудоа су част, истрајност, џудо за све, поштовање, уједно свим оним што овај олимпијски борилачки спорт заиста I јесте. Овај дан је посвећен тренерима љубитељима џудоа, џудокама уједно свима онима који са уживањем, посвећеношћу и љубављу тренирају, баве се и промовишу наш спорт. Више од 20 милиона људи тренира џудо и бави се њиме на дневном нивоу. Интернационална џудо федерација броји 200 држава чланица.

Током спортских сезона као и сваког 28.октобра, на татамију и ван њега доказујемо да је” џудо више од спорта” јер је пре свега средство правилног васпитања младих генерација, дисциплина у којој је јасно доказано да је могуће да људи живе у миру и јединству и што је најважније поштовању једни других. Џудо савез Србије је већ у септембру почео са обележавањем овог важног датума, одржавањем јубиларног петог Европског џудо купа под слоганом “џудо више од спорта”. Наставак, национални џудо савез уприличио је организацијом ликовног конкурса за најмлађе под називом “Зашто волим џудо”.

-Број оних који вежбају џудо у Србији али и на светском нивоу је у сталном порасту. С поносом истичем да у нашој земљи имамо праву армију вежбача, више од 10 000. Они тренирају у 110 клубова. Управо зато смо и желели да овогодишње обележавање Дана џудоа посветимо најмлађима, онима на који ће сутра наставити наш пут- рекао је Иван Тодоров, пред седник Џудо савеза Србије.

Радови најмлађих џудока на задату тему у великом броју пристижу на адресу Џудо савеза Србије. Стручни жири одабраће најуспешније радове а сви учесници добиће специјалне захвалнице док најуспешније очекују лепе награде. О резултатима ликовног конкурса као и термину уручивања награда информисаћемо све наше џудоке преко њеб странице ЏС Србије.  

Сличне вести
Последње вести