Свечана академија Џудо клуба Црвена звезда

Свечана академија Џудо клуба Црвена звезда

Медиа центар на Маракани био је мали да прими џудисте Црвене звезде, њихове родитеље и спортске пријатеље на традиционалној, Свечаној академији.У правој спортској и породичној атмосфери уручени су ученички појасеви младим џудокама. 

Свечану академију увеличале су и уважене званице Зорана Михајловић, подпредседница Владе и министарска грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Иван Тодоров председник Управног одбора СД Црвена звезда и трофејни српски џудиста и Игор Милојевић,  генерални секретар СД Црвена звезда.

Уважене званице и младе џудисте поздравио је Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда. 

-Изузетно ми је драго да вас овде видим у толиком броју. Ви сте најбољи доказ да Џудо клуб Црвена звезда наставља трофејну традицију коју су први чланови нашег клуба почели још давне 1955. године. Поносни смо на наше спортисте у свим узрастним категоријама  који вежбају у три секције у Љутице Богдана, Новој Пазови, Вишњичкој бањи а ту је и Умка. Више од 250 чланова свакодневно тренира и такмичи се и на најбољи начин брани боје Црвене звезде -истакао је Иван Бошњак.  

Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда нагласио је да је Свечана академија још једна прилика да заједно прославимо одличне резултате остварене у 2014 години као и на такмичењима у прва два месеца ове 2015. године.

- Историјски резултати су остварени у минулој години. На Европском јуниотском првенству браћа Мајдов освојили су злато и бронзу у истој тежинској категорији што је ушло и у историју џудо спорта. Милица Бодирогић  освојила је бронзу на Европском купу Србија опен,  који ми организујемо и за који добијамо већ годинама најбоље оцене као домаћини. Историсјки резултат остварили смо као екипа на Европском клупском првенству у Холандији освојеним трећим местом. Милица Николић је 2015. почела бронзом на Европском опену у Софији.Уверен сам да ћемо и у овој сезони наставити овај блистави резултатски низ- истакао је Стојан Вујко, председник Управног одбора Џ Црвена звезда.    

Традиционално Свечана академија је била још једна прилика да се црвено бела џудо породица дружи, припрема и прави планове за наставак бриљантних успеха на струњачи али и школским клупама.

Сличне вести
Последње вести