Свечана академија Џудо клуба Црвена звезда 2024

Свечана академија Џудо клуба Црвена звезда 2024

Свечана академија Џудо клуба Црвена звезда традиционално је одржана у Медија центру ФК Црвена звезда. Звездина Академија окупила је велики број уважених званица, такмичара свих узраста, родитеља и представника медија.

Младим џудистима нашег Клуба уручене су дипломе за успешно положене испите за виша ученичка звања, најуспешнијим такмичарима Клуба уручене су плакете за спортска достигнућа а промовисан је И календар за 2024. годину.

Уважене званице, Звездине џудисте, родитеље и представнике медија поздравио је Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда.

-Велика ми је част и задовољство да вас све поздравим на нашој традиционалној Свечаној академији на којој ћемо и ове године заједно прославити врхунске резултате које смо постигли у протеклој 2023. Као председник Скупштине СД Црвена звезда и као председник Управног одбора нашег Клуба поносан сам на све резултате које смо остварили у периоду који је за нама и то у свим узрастима од полетараца до сениора. Џудисти Црвене звезде актуелни су број 1 на клупској ранг листи Европске џудо уније а шампионску позицију задржали смо и ове сезоне у оквиру Џудо савеза Србије са освојених 206 златних, 167 сребрних и 305 бронзаних медаља што у бодовима износи 30 842 односно 21 172 поена више у односу на другопласирани клуб, што најбоље говори о вашем али и раду и залагању, ваших тренера и ваших родитељa. Ваши резултати, ваша посвећеност нама у Управи даје најбољи позитиван осећај и инспирише нас, да и ми радимо још боље и јаче -истакао је Стоја Вујко.

Да је Црвена звезда била и остала институција џудо спорта најбоље говоре чињенице.

-Посебно бих истакао да у нашем Клубу џудо тренира чак 820 дечака и девојчица у свим Звездиним секцијама. Од Љутице Богдана, затим секције Јајинци па преко Кошутњака и Врачара до Нове и Старе Пазове. Црвена звезда једина у Србији али и у региону поседује врхунске услове за рад и тренинге 24 часа дневно, седам дана у недељи свих 12 месеци, и то овде у Љутице Богдана у нашој новој Хали. Са нашом децом и нашим такмичарима ради 16 врхунских тренера, стручњака, професора ДИФ-а. Од 2023. члан Звездине џудо породице је и јапански тренер Шинтаро Чихара који је дошао са Кодокана, места на коме је настао џудo спорт. Дозволићете ми да честитам свима на оствареним спортским резулататима а посебно нашим младим џудистима који су успешно положили испит за виша ученичка звања. Посебно сам поносан на наше јединство и тимски дух, заједништво у нашем Клубу, у нашој Црвеној звезди. Драга децо ви сте будућност и снага наше црвено- беле породице али и будућност српског џудоа и српског спорта закључио је Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда.

ЊЕ Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије и почасни председник Џудо клуба Црвене звезде присетио се својих почетака на струњачи.

-После 50 година бављења џудоом, срећан сам што вас у великом броју видим овде на нашој Свечаној академији. Џудо сам први пут почео да тренирам 1974. године. Чак сам био првак државе у 38 килограма, као што сте ви децо сада, и то је било у Загребу 1978. године. Мислим да сте изабрали прави спорт, имате праве људе који ће вама помоћи да остварите ваше снове, а уједно и наше снове, да будете бољи и од мене и да будете бољи од свих нас који данас сачињавају ову управу. Желим вам много успеха -рекао је Иван Тодоров. -Овом приликом желим да кажем као Џудо савез Србије, да Србија данас представља европску и светску силу у џудоу, данас је Србија место где се праве светски резултати. На прослави Џудо савеза Србије, рекао сам да смо прошле године освојили 94 трофеја на европским и светским такмичењима. Зато желим да поручим вама, пре свега младима, спортистима: без вас и ваших породица, у сарадњи са нама, као једна симбиоза, је разлог зашто смо данас најбољи клуб у Европи. Ово говорим испред Звезде, треба да наставимо даље јер смо ми најбољи клуб у историји српског спорта. Пре свега желим да кажем да није све у новцу, ми смо симбиоза добрих људи која представља Србију и желимо да под истим успловима парирамо Француској и свим најбољим земљама на свету јер ми то можемо, зато што ми волимо своју земљу, волимо свој клуб и желимо да наставимо даље.

Тодоров се осврнуо на предстојећа спортска такмичења која очекују Звездине првотимце.

-Очекују нас Олимпијске игре, а надам се, пошто ми је Мајдов обећао олимпијску медаљу, а ја мислим још две, три, потајно се надам пошто имамо за сада седам норми. Очекујем заиста од свих вас да наставимо да се боримо. Суштина џудоа, шта је, да извучемо максимум из било кога. Ако је неко рођен да буде 16. у Србији, да буде 16. а не 24. Ако је неко рођен да буде шампион света ми ћемо му дати све услове да буде шампион света и то је наша мисија. И наша мисија је да дамо све што можемо да деца остваре своје снове, заједно са нама и заједно са нашим тренерима и заједно са вашим породицама. Желим вам све најбоље. Очекујем да ћемо следеће године прославити још боље резултате него што су то данас. Очекујем од Мајдова, сад сам ти дао превелику обавезу, а искрено верујем да ћеш ти и Марица Перишић, на истом овом месту прославити олимпијске медаље, прве после 1980-е.

Врхунски услови које имају Звездини џудисти плод су рада управе коју чине врхунски стручњаци у својим сферама рада и деловања.

-Желим само да вас упознам да постојимо ми који смо се бавили џудоом, али ми не би ништа направили да не постоје и људи који доприносе и развоју џудоа. Пре свега тај импулс су дали Иван Бошњак, Стојан Вујко, Драган Марковић и сви остали од кад сам ја почео 2008. да будем председник Савеза ништа не би постојало. Знамо да као у фудбалу знамо да шутирамо лопту, али ако нема симбиозе, људи који желе да помогну и искрено желе да помогну овај спорт данас не би били у овом саставу и у овом броју. Тешко је, никад неће бити лако, али мислим да ћемо заједно пребродити све препреке и остварити снове ваше деце закључио је Иван Тодоров.

Иван Тодоров уручио је почасна звања носиоца мајсторског црног појаса Милану Вујку, потпредседнику ЏК Црвена звезда, Зорану Аврамовићу, генералном секретару СД Црвена звезда, и Горану Влаовићу, члану Управе нашег Клуба.

Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда и Иван Бошњак председник Скупштине Џудо клуба Црвена звезда, у име нашег Клуба, уручили су плакете нашим репрезентативцима, који су нас учинили поноснима и срећнима током 2023. године врхунским резултатима у свим узрастним категоријама које су остварили на међународној спортској сцени.

Немањи Мајдову уручена је плакета за постигнуте изузетне спортске резултате у 2023.Мајдов је освојио је златну медаљу на сениорском Европском првенству у Монпељеу и злато на ГС у Абу Дабију. 

Марици Перишић уручена је плакета за постигнуте изузетне спортске резултате у 2023. Марица Перишић освојила је сребро на Европском сениорском првенству у Монпељеу, злато на ГП у Загребу и злато на ГП у Тбилисију.

Мини Гачић уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Мина Гачић је шампионка Првенства Србије за млађе сениоре 2023, бронзана на Првенству Србије за сениоре и кадете, бронзана на Европском купу за кадете уГоyголу, и бронза на Европском купу за јуниоре у Скопљу.

Милици Жабић уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Жабићева је освојила је сребро на ГП у Загребу, сребро на ГС у Анталији, бронзу на ГС у Тел Авиву, и бронзу на ГП у Португалу.

Теи Тинтор уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Тинторова је освојила злато у Прагу, на Европском опену. 

Николи Ћировићу је уручена плакета за постигнуте спортске резултате у 2023.

Шампион на школском првенству Србије 2023, бронза Првенству Србије за кадете и млађе сениоре, бронза на Европском купу за кадете у Теплицама, пети на на кадетском Европском првенству Одивелас 2023.

Василију Грујичићу уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Грујичић је првак Србије до 23 године, златни на јуниорском Европском купу у Скопљу.

Ђорђу Миланову уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Миланов је бронзани јуниорском Европском купу у Скопљу.

Огњену Ђуришићу уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Ђуришић је бронзани на Европском купу за јуниоре Сарајево, пети на ЕК за јуниоре у Пакшу. 

Страхињи Бунчићу уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. години. Бунчић је шампион Србије, седми на Перт Гран при, бронзани у Лиги шампиона.

Филипу Јовановићу уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Јовановић је шампион Србије, пети на ГП Упер Аустрији, трећи на сениорском Купу у Источном Сарајеву, бронзани у Лиги шампиона. 

Бајсангуру Багајеву уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Багајев је златни на Европском опену у Прагу, златни на Океанија опену, бронзани у Лиги шампиона

Бојану Дошену уручена је плакета за постигнуте спортске резултате у 2023. Дошен је освојио је бронзу на ГС у Анталији, бронзани у Лиги шампиона.

Посебну захвалност Џудо клуб Црвена звезда дугује спортским пријатељима, спонзорима који су са нама били од почетка на нашем путу успеха.

Иван Тодоров уручио је Ивану Бошњаку и Стојану Вујку власницима компаније Millennium Team плакету за изузетан допринос у развоју клуба у 2023. години.

Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда и Иван Бошњак председник Скупштине Џудо клуба Црвена звезда, у име нашег Клуба, уручили су плакете нашим спортским пријатељима.

Дата Дривен Лаб плакета за подршку у раду клуба у 2023. Плакету је примила Лидија Пејчиновић у име ДДЛ-а. 

Триглав Осигурање плакета за подршку у раду клуба у 2023. Плакету је примио генерални директор Драган Марковић. 

 Сага доо плакета за подршку у раду клуба у 2023. Плакету је примио Радомир -Раша Радан

Еуробраво плакета за подршку у раду клуба у 2023. Плакету је примио власник компаније Милан Вујко

Нинген доо плакета за подршку у раду клуба у 2023.

Кноwит компанија плакета за подршку у раду клуба у 2023.

Виаоцел плакета за подршку у раду клуба у 2023. Плакету је примио директор Владимир Јовић

Владимиру Илићу уручена је плакета за подршку у раду клуба у 2023.

Биомелем плакета за подршку у раду клуба у 2023. Плакету је примио Зоран Илић

Душан Перовић плакета за подршку у раду клуба у 2023.

У наставку Свечане академије уручене су дипломе нашим џудистима који су током протекле 2023. године вредно радили и тренирали и на радост свог Клуба, тренера и родитеља усвајали нова знања у џудо спорту. Управо зато Звездина џудо школа је водећа не само на простору наше земље већ и у региону. О томе најбоље говоре освојене медаље као и успешно положени испити и знање које су показали на нашим традиционалним испитима за виша ученичка звања крајем 2023. године. Младим џудокама дипломе су уручили Немања Мајдов, Марица Перишић, Бојан Дошен и Бајсангур Багајев. 

Сличне вести
Последње вести