Српски спортисти-врхунски на Европским играма у Бакуу

Српски спортисти-врхунски на Европским играма у Бакуу

Какви дани за српски спорт. У престоници Азербејџана, на првим европским олимпијским играма,  српски тим свакога дана нацију обрадује неким новим врхунским резултатом.

Све је почело са Виктором Немешом , рвачом који је освајио прву историјску медаље за Србију на Европским играма. Виктор је освојио сребрно одличје у категорији до 75кг

Освојио сам прву медаљу у Бакуу, а очекујем да ће их бити још доста за Тим Србије. Остварио сам велики успех а надам се да ће на Светском првенству бити још боље, да ћу освојити медаљу и пласирати се на Олимпијске игре- рекао је сребрни рвач Виктор Немеш.

Милица Старовић и Далма Бенедек Ружичић обрадовале су нас првом златном медаљом за Србију на Европским играма и то у дисциплини К2 500м са временом 1:49.904 минута. Иза њих су остале актуелне шампионке Европе двосед из Румуније Борха Роксана и Мерониак Елена са временом 1:50.925 и Мађарице Караш Ана и Вад Нинета са временом 1:51.174.

Марко Новаковић и Небојша Грујић освојили су наслов шампиона Европских игара у дисциплини К2 200 метара, док су се Оливера и Николина Молдован окитиле сребрном медаљом у истој дисциплини.

-Ова година нам је кренула јако добро. Освојили смо медаљу на сваком такмичењу где смо били. Прижељкивали смо победу на Европским играма. Имали смо најбоље време у квалификацијама и то нам је дало додатно самопоуздање за финале. Много нам значи што смо убедљиво победили јер то у спринту није честа појава- рекао је после трке Небојша Грујић.

У спортску историју уписала се и Андреа Арсовић. Она је освојила златну медаљу у дисциплини ваздушна пушка са 207.8 кругова.

Најмлађа чланица српског олимпијског тима, млада Тијана Богдановић данас нас је обрадовала сребрном медаљом у категорији до 49кг.

-Захвална сам Олимпијском комитету Србије и свима који су дошли да ме подрже и да навијају за мене. Знам да је ово добар резултат али ја сам желела злато, посебно због тога што ми сваки бод много значи због рангирања на олимпијској листи. Надам се да ћу на Гран прију освојити златну медаљу јер су ми ти бодови веома важни за Рио који је мој циљ истакла је Тијана Богдановић. 

Сличне вести
Последње вести