​Сребром и бронзом Бунчић I Перишићева одушевили на ГС у Абу Дабију

​Сребром и бронзом Бунчић I Перишићева одушевили на ГС у Абу Дабију

Дан за сећање за Звездине првотимце и репрезентативце Србије, Страхињу Бунчића ( до 66 кг) и Марицу Перишић ( до 57 кг) који су на Гран Слему у Абу Дабију, првог такмичарског дана освојили сребро и бронзу.

Да су у самом врху међународне такмичарске сцене Страхиња Бунчић и Марица Перишић показали одличјима који су им донели вредне бодове. Са сребром из Абу Дабија, Бунчић је освојио 700 и обезбедио себи 17. позицију на Светској ранг листи док је Марица Перишић са 500 ушла у првих 15.

Српски шампион Страхиња Бунчић одушевио је у Абу Дабију. После првог кола у коме је био слободан у другом је победио КинезаЗијанг Xуеа, атрактивном учиматом чиме је поентирао 10:0. Јое Хаддада из Либана победио је са два њазарија, а затим је уследио Бунчићев низ ипона прво са Алжирцем Њаил Еззинеом а онда и са Италијаном Маттеом Пирасом чије је изборио улаз у велико финале.

У великом финалу у дуелу са Италијаном Елиосом Манзијем на жалост спортска срећа није била наклоњена српском шампиону учешће на Гран Слему завршава вицешампионским звањем.

Марица Перишић једна од најбољих српских џудисткиња на Гран Слему у Абу Дабију у елитној конкуренцији окитила се бронзом а пут до победничког постоља ни у њеном случају није био ни мало лак. Перишићева је у првом колу победила Кинескињу Лиле Зхао и то у продужетку, златним бодом. Узбекистанка АминоваСхукурјон није успела да нађе решење за српску шампионку и Марица овај меч решава ипоном. У првом мечу репасажа, српска узданица у категорији до 57 килограма била је боља од Британке Ацелја Топрак као и Кинескиње Љи Цаи чиме је изборила могућност да се нађе на победничком постољу са бронзаном медаљом око врата.

-Велики успех за Црвену звезду и српски џудо, јер смо већ првог дана на Гран слему освојили две вредне медаље. Одлични мечеви, врхунски џудо И освојени вредни бодови за пут у Париз. Захваљујем се председницима нашег клуба Стојану Вујку и Ивану Бошњаку на врхунским условима које имамо у Џудо клубу Црвена звезда, Иван Тодорову председнику Џудо савеза Србије на несебичној подршци као и Олимпијском комитету и Министарству омладине и спорта. Знамо шта је наш циљи и идемо ка томе- истакао је Никола Николић, спортски директор ЏК Црвена звезда. 

Сличне вести
Последње вести