Орлови седми у Миx тиму у Минску

Орлови седми у Миx тиму у Минску

Повреде су на жалост обележиле учешће српског џудо тима на Европским играма у Минску. У појединачној конкуренцији наши најбољи џудисти Немаја Мајдов и Александар Кукољ на жалост задобили су повреде које су их сасвим сигурно спречиле да нам и са овог такмичења донесу вредне медаље. Буквално десетковани Орлови су ушли у екипно такмичење које се традиционално одржава у завршници џудо турнира на Европским играма. Српски тим екипно тимско надметање завршио је на седмом месту.

Орлови у саставу Марица Перишић ( до 57 кг) Ања Обрадовић ( до 70 кг), Милица Жабић ( преко 78 кг), Страхиња Бунчић ( до 73 кг), Бојан Дошени Жарко Ћулум (оба преко 90 кг) у првом мечу снаге су одмерили са одличном екипом Пољске. Са екипом су били тренери Љубиша Мајдов, Владимир Јовичић и Немања Николић. У првом колу Орлови су савладали одличну екипу Пољске 4: 3.

-На жалост нико се није надао оваквој ситуацији. Наши најбољи такмичари Немања Мајдов и Александар Кукољ повређени завршавају ово такмичење. Кукољу који је задобио хематом на оку доктори су забранили да се врати са нама због притиска у авиону. Кукољ је хтео да ипак учествује у овом такмичењу али је медицнски тим имао јасна упуства -рекао је Немања Николић.

Када је у питању дуел са Пољацима Николић каже:

Девојке су заиста блистале а Милица Жабић је преломила меч. Ања Обрадовић је са Пољакињама задобила повреду. Сви заслужују похвале.

Тренери нису имали пуно простора за маневар после дуела са Русима и Аустријанцима.

-У сваки меч смо улазили са минус два бода. Имали смо два супертешкаша да ротирамо али смо били празни до 70 и до 90 килограма. Јасно је да је квалитет нашег тима много бољи и да смо сасвим сигурно били у мечу за одличје да смо били комплетни. У овим условима ово је био максимум -био је искрен Немања Николић.

Да је спорта срећа у потпуности окренула леђа Орловима указује и Љубиша Мајдов.

-Дали су максимум у околностима у којима смо били због повреда. Честитке цурама и момцима. Остаје жал што због повреда нисмо могли показати праву јачину наше репрезентације, али има времена, битно да се опораве. То је заправо живот, ниста се не може предвидети али се може дати максимум у сваком моменту. Некад је то за славље некад није. Честитке екипи и тренеримаизвукли су максимум из тима закључио је Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести