​Одличан наступ Страхиње Бунчића на Светском првенству у Токију

​Одличан наступ Страхиње Бунчића на Светском првенству у Токију

Наш Страхиња Бунчић репрезентативац Србије и првотимац Црвене звезде имао је одличан наступ на Светском првенству у Токију. У категорији до 66 килограма још једном је у националном кимону оправдао поверење. Само мало спортске среће овога пута делило га је од уласка међу седам најбољих.

У конкуренцији до 66 килограма паклена конкуренција. Чак 92 борца надметала су се за титулу шампиона. Вољом жреба Страхиња Бунчић је у првом колу за противника имао Пунтанама Сарасака (Тајланд). Победа у првом колу а затим и други противник. НигеријацИсмаела Алхасанеа.

-Борца у првом колу решио сам рутински, натерао сам га на три казне. Нигеријца сам бацио на ипон –рекао је за наш интернетсајт Страхиња Бунчић.

О мечу са одличним Украјинцем Богданом Иадовим, у трећем колу СП, првотимац Црвене звезде каже:

-Могао сам да удјем у седам најбољих.Цео меч сам контролисао и био сам бољи. Направио сам једнугрешку, коју је мој противник искористио. Контрираоме је у голден скору. Остаје жал јер сам имао могућност да прођем даље и остварим добар резултат - рекао је Страхиња Бунчић.

Спортска срећа овога пута није била на страни српског џудисте иако је током читавог меча био бољи. То је наш Страхиња показао и наГП у Анталији у априлу ове године. У Турској, Бунчић је ефектним ипоном савладао управо Богдана Иадова. Ипак сада у Токију, Украјинац се на жалост, реванширао Звездиној узданици за пораз из Анталије.

-Штета стварно, у доброј сам форми. Тренер је погодио форму и све се сложило. Ипак није се дало једноставно –био је искрен Страхиња Бунчић.

Одличан наступ на Светском првенству Страхињи Бунчићу донеће вредне бодове за Светску ранг листу.

-Идемо даље. Очекује нас даље учешће на такмичењима према распореду. Учинићемо све да се пласирамо на Игре у Токију рекао је Страхиња Бунчић.

Сличне вести
Последње вести