Нескривене амбиције Црвене звезде

Нескривене амбиције Црвене звезде

Вицешампиони Европе џудисти Црвене звезде овог викенда учествују на елитном клупском такмичењу, Голден лиги чији ће домаћин бити Анкара. Џудисти Звезде, шампиони Србије и вицешампиони Европе у Анкари ће се надметати у конкуренцији осам елитних екипа Старог континента међу којима су руски Нењ Стреам, Јањара Нења, португалски Спортинг, домаћини ИББСК, француски СГС Јудо, Академик из Црне Горе и Џудо клуб Фајтер из Грузије.

Чињеницу да Србију ове сезоне у елитном надметању Голден лиги представљају чак два клуба из наше земље прокоментарисао је и Иван Тодоров, први човек националног џудо савеза.

-Имамо још неколико активности до краја године , пре свега Голден лигу овог викенда у Анкари, где учествују два наша клуба, који су прошле године били други у Европи, Славија и Црвена Звезда, што такође предеставља велики успех клупског спорта у Џудо савезу Србије -истакао је Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије.

Џудисти Звезде навикли су српску спортску јавност на врхунске успехе како у појединачној тако и екипној конкуренцији. Црвено бели исписали су нове странице српске спортске историје у Холандији 2014 освајањем бронзане медаље на Европском клупском првенству. Крајем минуле године попели су се степеник више и у спортској хали Александар Николић, титули првака Супелиге Србије додали су и звање вицешампиона Европе.

Ове године пут Анкаре, трофејна црвено бела екипа на Голден лигу одлази у пуном саставу, одличном расположењу али и нескривеним амбицијама.

-Са екипом коју имамо сасвим је сигурно да као и увек јуришамо на медаљу и да желимо да она буде златног сјаја- рекао је Андрија Ђуришић, спортски директор ЏК Црвена звезда. -Момци су у добром расположењу спремни за све што их очекује. Појачани смо што је пракса и код других европских клубова. Као што смо протекле сезоне у Београду јуришали на злато тако и сада желимо да остваримо највиши циљ. Наши резултати протеклом периоду јасно говоре да је Црвена звезда увек имала и остваривала врхунске резултате на међународној спортској сцени.

Наградни фонд Голден лиге за 2017 годину износи 75 000 долара за екипе у мушкој и исто толико у женској конкуренцији.

У спомен амбасадора Русије

Овогодишња такмичарска смотра џудо клубова одржава се у спомен на трагично преминулог амбасадора Русије у Турској господина Андреја Карлова. 

Сличне вести
Последње вести