Немања Мајдов златни на Гран слему у Бакуу

Немања Мајдов златни на Гран слему у Бакуу

Још један фантастичан викенд за српски џудо. Немања Мајдов трофејни српски џудиста и члан Црвене звезде освојио је златну медаљу у конкуренцији до 90 килограма на Гран слему у Бакуу.

Мајдов је у великом финалу у престоници Азербејџана, савладао домаћег такмичара Мамадалија Мехдијева и тако тако освојио свој први Гран слем у каријери.

Мајдов је у првом колу био слободан. У другом је био бољи од Белоруса Јахора Воропјева. У трећем је са два њазарија савладао Грузијца Лашу Бекаурија, прошлогодишњег јуниорског шампиона света. Свакако да је ово био дан у коме противници нису имали шансе против расположеног Немање Мајдова. Руса Кусена Калмурзајева у четвртом колу, савладао је буквално у финишу меча, пет секунди пре истека регуларног тока борбе.

У полуфиналу судар титана, у коме је Мајдов за противника имао актуелног шампиона света, Шпанца Николоза Шерезадишвилија. Ипак Немана Мајдов је јасно показао ко је најбољи и у голден скору Шерезадшвилија бава на ипон. У борби за златно одличје јасно се видело да је ово у сваком смислу Немањин дан.

- Меч по меч. ,били смо на нивоу задатка од почетка до краја рекао је Љубиша Мајдов најбољи тренер Европе у избору ЕЏУ и стратег Немање Мајдова. - Мини припреме смо одрадили добро,управо за овај Гран слем.

Да је још један врхунски успех постигнут на велики дан, на Славу Св Василија Острошког, подвукао је и Љубиша Мајдов.

-Слава Богу и Св. Василију Острошком I данашњем празнику. Све уз благослов са Острога јеишло како треба. После данашњег дана имамо само малу повреду прста коју је Немања задобио у полуфиналу али то ће бити у реду.

Да је српски џудо имао фантастичан викенд побринули су се трофејни стратег Љубиша и његови изабраници Милица Николић и Немања Мајдов. Још један викенд у коме су сви љубитељи џудоа с правом очекивали наставак врхунских резултата. Српски репрезентативци су то и учинили И из Азербејџана се враћају са златом и бронзом.

Уз врхунски резултат постигнут у Бакуу, све честитке заслужују и Андреа Стојадинов и Ања Обрадовић који су одлично отворили јуниорску сезону освајањем сребра и бронзе на Европском купу у Каунасу. 

Сличне вести
Последње вести