Немања Мајдов српски трофејни џудиста сутра на СП у Токију

Немања Мајдов српски трофејни џудиста сутра на СП у Токију

Немања Мајдов трофејни ререзентативац Србије и узданица Црвене звезде 2017. године уписао се у историју нашег спорта када је у Будимпешти освојио титулу светског шампиона. Ове године пред њим је још једно светско првенство овога пута у Токију, постојбини џудоа где ће се у категорији до 90 килограма надметати чак 69 најбољих бораца света.

Немања Мајдов пети на Светској ранг листи пре мање од два месеца на Европским играма у Минску задобио повреду колена и тако је практично без џудо тренингаотишао пут Токија.

- Ситуација је мало другачија него иначе. Не знам шта могу да очекујем од себе. Нисам се тестирао. Радио сам колено пре мање од два месеца и нисам тренирао, само сам се опорављао. Знам да је ризик што наступам сада, пре времена, неопорављен у потпуности и неспреман. Али, стање је такво да морам наступити јер Светско првенство носи много бодова за Олимпијске игре и сваки бод ми је битан, па и бодови учешћа.

Немања Мајдов је слободан прво коло, затим слиједи дуел са Хакемом Абд Ел Акером из Египта.

- Жреб нећу пуно коментарисати, када је увек све само до мене. Ако успијем откочити ногу и заборавити на њу, да бар радим део онога што знам биће добро. Ја волим ово и какво год да је стање ја се идем потући и дати све што имам у овом тренутку. Свака степеница је битна, што више њих, то боље. Најбитније је да се не повредим, али ја као и увијек циљам на врх јер знам да сам иначе најбољи. Ово је првенство света и овдје је чар показати колико можеш. Идемо, туча и помози Боже, Бог је свемогућ, рекао је српски трофејни џудста Немања Мајдов.

Сличне вести
Последње вести