Наш Немања Мајдов потврдио место у врху

Наш Немања Мајдов потврдио место у врху

На самом почетку сезоне и учешћу на сениорском међународном туру, наш Немања Мајдов је остварио одличан резултат, пласман на седмо место.

-Одлично за почетак сезоне, тек сам ушао у сениоре, а већ се полако пробијам у светски врх. Веома сам задовољан оним што сам показао у Дизелдорфу. Имао сам четири тешка меча са врхунским борцима што довољно говори- рекао је Немања Мајдов.

За почетак Гран прија српског шампиона чекао је одлични Казахстанац Даулеткан Закипов.

-За почетак раштимао сам одличног Казакхстанца. У другом мечу избацио сам петог носиоца турнира Британца Стјуарта.

У четвртфиналу двоструког европског јуниорског шампиона чекао је други носилац у категорији до 90 килограма на ГП у Дизелдорфу, Рус Кусен Калмурзајев.

-Била је велика битка. Нерешено па продужеци. Током читавог меча водио сам на две казне. У златном боду после седам минута борбе прокоцкао сам пролаз за медаљу. Ово је тек почетак мог сениорског стажа али и сигуран знак да сам већ ту, међу најбољима, у џудо елити

У дуелу који је одлучивао о освајачу медаље Немању Мајдова очекивао је Словенац Михаел Жганк.

-У мечу са Русом сам се бас потрошио. Дао сам максимум, сву жељу сам оставио у тој борби тако да за репасаж са Словенцем искрено нисам висе имао горива. Тренутна форма није на максималном нивоу јер је темпирам за крај априла. Ипак најбитније је да хвала Богу да нема повреда. Сада корак по корак, полако, нападамо светски трон истакао је Немања Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести