Морохојев бронзани у Дубровнику

Морохојев бронзани у Дубровнику

Михаил Морохојев (до 66 кг) освојио је прву бронзану медаљу у националном кимону Србије на медјународној такмичарској сцени, на Европском џудо купу у Дубровнику.

После првог кола у коме је био слободан, српски репрезентативац и првотимац Црвене звезде у другом мечу победио је домаћег такмичара, Роберта Клачара.

-Било је тешко на почетку, нешто сам лоше осећао, али после је било све лакше и лакше, ушао сам у борбу. Губио сам на њазари, али сам га бацио на ипон, чиме се потврдио да сам на правом путу-рекао је Михаил Морохојев.

У четвртфиналу Морохојев је снаге одмерио са одличним Украјинцем Данилом Клопетцким.

-Борбу са Украјинцем са добро водио, добио га одмах на ипон. У полуфиналу сам лоше одрадио, изгубио сам од другог Украјинца. Остала ми је могућност у мечу за бронзу, коју нисам желео да пропустим. Словенцу сам нашао слабу тачку и бацио сам га на чист ипон. За мене је ово добар почетак сезоне а посебно сам срећан јер сам освојио прву медаљу за репрезентацију Србије. Желим да се захвалим председнику Џудо савеза Србије и мом клубу Црвена звезда, нарочито Управи на подршци. Идемо даље- рекао је Михаил Морохојев. 

Наш Илија Бунчић ( до 73 кг)  на Европском купу у Дубровнику остварио је пласман на пето место.

Сличне вести
Последње вести