Мини Гачић награда "Звездина јела"

Мини Гачић награда "Звездина јела"

“Звездин понедељак” трећи по реду одржан је у „Ред кафеу“ на стадиону “Рајко Митић”. Најбоља млада спортисткиња месеца је џудисткиња Мина Гачић. Мина је почетком маја учествовала на Европском купу за кадете у Азербејџану где је освојила своју прву медаљу на европској сцени.

-Такмичење је одржано 5. и 6. маја у Азербејџану, имала сам четири борбе, прву сам, нажалост изгубила. Међутим кроз два репасажа сам дошла до борбе за треће место и ту сам победила такмичарку из Грузије. На овом такмичењу прва борба ми је била најтежа, не само зато што сам је изгубила, него је и најдуже трајала, а и била је у сваком смислу те речи најтежа. Следеће такмичење за које се припремам је Европско првенство, које ће бити одржано за две недеље, а након тога ме очекује још неколико такмичења за која се припремам – рекла је Мина Гачић, млада џудисткиња Црвене звезде. 

Најбољи млади спортиста у мају је кошаркаш Никола Топић који је наступао за јуниорску екипу Црвене звезде на завршном турниру Евролиге у Каунасу. 

 -Освојили смо друго место на квалификационом турниру Евролиге, затим смо добили специјалну позивницу Евролиге да идемо на Фајнал фоур у Краунас. тамо смо остварили једну победу, али можемо да будемо задовољни оним што смо показали. Били смо једина екипа с 12 домаћих играча. Можда то звучи чудно, али остале екипе су имале по четири, пет страних играча, док код нас то није био случај. За мене је ова сезона била успешна и по томе ћу је и памтити – објаснио је Никола Топић, кошаркаш Црвене звезде.

На Звездином понедељку представљени су и успеси атлетичара и мачевалаца црвено беле породице. 

Женска атлетска сениорска екипа освојила је прво место и титулу шампиона Србије овог викенда у Сремској Митровици, док је мушка екипа освојила друго место, а о њиховим успесима причали су Милана Тирнанић и Стефан Каљуш. 

Мачевалачки клуб освојио је шест медаља, од којих две златне, на Пионирском првенству Србије које је одржано у суботу 3. јуна у сали Спортског друштва Црвена звезда. Председница Мачевалачког клуба Светлана Петронијевић представила је освајаче медаља, а своје утиске изнели су и Вана Николић, која је освојила златну и Растко Ћосић, који је освојио сребрно одличје. Своје пехаре и медаље показали су и Василије Тодосијевић, који је освојио злато, као и Дарко Михаиловић и Јаков Петричевић који су се окитили бронзаним одличјима.

Са младим спортистима Црвене звезде, као и представницима медија разговарали су Милан Дозет, спортски директор КК Црвена звезда, џудисткиња Мина Гачић, кошаркаш Никола Топић, атлетичари Милана Тирнанинћ и Стефан Каљуш, председница МК Црвена звезда Светлана Петронијевић и млади мачеваоци Вана Николић и Растко Ћосић.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са Звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести