Милица Николић освојила бронзу на Европском првенству у Тел Авиву

Милица Николић освојила бронзу на Европском првенству у Тел Авиву

Још једном је Милица Николић обрадовала српску спортску јавност. На Европском сениорском првенству у Тел Авиву, првог такмичарског дана, Николићева, најбоља српска џудисткиња и узданица Црвене звезде освојила је бронзану медаљу у конкуренцији до 48 килограма.

У мечу за бронзано одличје Николићева је била боља од Белгијанке Ен Софи Јура. У дуелу две одличне такмичарке питање победнице одлучено је у продужетку, златном боду.

-Изузетно сам срећна због ове европске медаље нарочито јер се на почеткутакмичарске године нису баш све околности поклопиле и нису ишле у нашу корист. Мислим да ми је ова медаља и својеврснанаграда за протеклу годину за коју знамо како се завршила рекла је Николићева.

За Милицу Николић Тел Авив је сасвим сигурно место успеха. На ЕП за млађе сениоре 2016. управо у овом граду, одбранила је златну медаљу освојену на истом такмичењу у Братислави 2015.

Медаља Милице Николић прва је сениорска медаља освојена за Србију у женској конкуренцији, чиме се млада џудисткиња још једном уписала у спортску историју. Даме нису стале на победничко постоље од Европског првенства у Паризу 2001. када је Мара Ковачевић освојилабронзано одличје, али тада за СР Југославију.

-Ово је дуго исчекивана медаља и дошла је у тренутку када сам се можда најмање надала . Пресрећна сам утисци су одлични. Опет сам постигла врхунски резултат у Тел Авиву. Желим да се захвалим свима на изузетној подршци у тиму, у мом матичном клубу Црвеној звездиа посебно председнику Џудо савеза Србије, Ивану Тодорову истакла је Милица Николић.

На путу до победничког постоља Милица Николић (трећи носилац) била је боља од Румунке Монике Унгуреану (њазари). За улазак у полуфинале савладала је Украјинку Марину Черниак. На жалост у дуелу који је одлучивао о финалу, одлична Мађарица Ева Черновицки на самом крају меча искористила је шансу и саваладала најбољу српску џудисткињу. Ипак за Николићеву је осталамогућност да у репасажу дође до бронзаног одличја, што је и учинила.

Андрија Ђуришић тренер Милице Николић није крио задовољство оствареним резултатом. Минуле године на СП у Будимпешти били су на корак од светске медаље а сада на ЕП све коцкице су се сложиле.

-Сјајан резултат и све честитке Милици на данашњем издању. Поносни смо на све оно то је постигла и направила. Надам се да ће ово га бити још у будућности.

Сличне вести
Последње вести