Милица Николиц на корак од медаље на Светском првенству у Мајамију

Милица Николиц на корак од медаље на Светском првенству у Мајамију

Милица Николић репрезентативка Србије и узданица Црвене звезде на Светском јуниорском првенству у Мајамију била је на корак од медаље, чиме је још једном је доказала да је у самом врху такмичарске џудо сцене. На планетарној смотри, најбоља џудисткиња Србије у конкуренцији до 48 килограма остварила је пласман на пето место.

Да је у одличној форми наша Милица Николић доказала је већ у првом мечу са Египћанком Адам Ноуран. Противницу са северног дела афричког континента Николићева је савладала максималним резултатом 10:0. Одличну Румунку Денису Унгуреану елиминисала је акцијом која је оцењена њазаријем. Блистави низ Звездине узданице, зауставила је Молдавка, Цристина Будесцу. Ипак да је такмичарка светског ранга, наша Милица Николић доказала је већ у првом мечу репасажа, када је одличну Мађарицу Реку Пупп избацила из игре за медаљу са два јукоа и њазаријем. Ипак на корак од одличја, српску шампионку зауставила је Немица Патрјциа Сзекелј.

Пласманом на пето место најбоља џудисткиња Србије још једном је доказала да је створена за велика дела и на најбољи могући начин потврдила квалитет и место у самом врху међународне џудо сцене. 

Финал Ресултс

1. КОНДО, Ами (ЈПН) 2. ЛОКМАНХЕКИМ, Дилара (ТУР) 3. ПОП, Алеxандра (РОУ) 3. СЗЕКЕЛЈ, Патрјциа (ГЕР) 5. БУДЕСЦУ, Цристина (МДА) 5. НИКОЛИЦ, Милица (СРБ) 7. ДИОГО, Јоана (ПОР) 7. ПУПП, Река (ХУН) 

Сличне вести
Последње вести