Милица Николић бронзана на ГС у Паризу

Милица Николић бронзана на ГС у Паризу

Наша Милица Николић наставила је блистави низ успеха. На првом Гран слему у години, двострука европска шампионка ( У 23) освојила је бронзану медаљу.

У одлучујућем мечу за медаљу, српска шампионка победила је одличну Хулиу Фигероа ( Шпанија) првакињу Гран слема у Бакуу, Гран слема у Тјумену и бронзану са Мастерса. Николићева је у одлучујућем дуелу на њазари победила џудисткињу са Пиринеја.

Вољом жреба српска џудисткиња је у првом колу била слободна. За одличан почетак, Николићева је победила Лауру Мартинез коју је бацила прво на њазари а затим и на ипон. Јапанка Ами Кондо чекала је Звездину узданицу у дуелу који је одлучивао о победници групе Д. Јапанка, шампионка ГС у Токију, успела је да нађе слабу тачку Николићевој и да је баци на њазари. Милица Николић је затим у првој борби репасажа, савладала домаћу такмичарку, Мелани Клемент. У другој борби репасажа, Милица Николић је још једном показала да је најбоља када је најпотребније. Бронзано одличје освојила је у дуелу са Хулиом Фигероа ( Шпанија).

-Веома сам срећна јер је ово велики успех, освојити медаљу на Гран слему у Паризу. Ово је после сребра у Абу Дабију и злата на Европском првенству у Тел Авиву наставак одличних резултата. Желим да се захвалим свима у Џудо клубу Црвена звезда на подршци, ка свим врхунским резултатима. Још једном смо мој тренер Андрија Ђуришић и ја, направили одличну тактику која се најбоље види у овој бронзаној медаљи. Ово је још један мотив више за наставак, до Токија- истакла је Милица Николић за наш сајт. 

Сличне вести
Последње вести